”Tämä se on, minun Afrikka”

Matkasimme joulukuun lopussa 11 perheen ja lähes 40 henkilön kanssa Etelä-Afrikkaan lastemme juurille. Tapahtumarikasta matkaa seurattiin tässä blogissa. Koulujen alettua perheet, jotka tuntuivat matkan jälkeen jo hyviltä ystäviltä, matkasivat kotiin. ...

Matkasimme joulukuun lopussa 11 perheen ja lähes 40 henkilön kanssa Etelä-Afrikkaan lastemme juurille. Tapahtumarikasta matkaa seurattiin tässä blogissa. Koulujen alettua perheet, jotka tuntuivat matkan jälkeen jo hyviltä ystäviltä, matkasivat kotiin. Haikein mielin vilkutimme hyvästit, ja jäimme nauttimaan Afrikasta vielä muutamaksi viikoksi ystäväperheen kanssa.

Yhteisen matkamme muistot lämmittävät mieltä vielä pitkään. Altailla ja rannoilla vietetyt riemukkaat hetket, koskettavat lastenkotivierailut, uuden vuoden illallinen Afrikan tähtitaivaan alla ja ennen kaikkea uudet ystävät. Safarin juomapaikan piilossa iltamyöhään vietetyt ”hiljaiset” hetket eläimiä tarkkaillen ja lasten hartaasti harjoittelema esitys päätösillaksi tuovat hymyn huulille. Sanaton yhteenkuuluvuus ja jaetut kokemukset ovat tallentuneet pysyvästi mieliin.

On mahtavaa ja palkitsevaa kuulla, kun vanhemmat kertovat juurimatkan tukeneen lapsen itsetunnon ja minäkuvan vahvistumista, kasvattaneen lasta henkisesti ja auttaneen hahmottamaan omaa itseä. Tällä matkalla todella oli tarkoitus!

Annan lopuksi vielä äänen mahtaville juurimatkailijoillemme:

”Muistoja jäi tuhansia! Parhaiten mieleen jäi uiminen, safari, eläimet, sijaisperhe ja tietenkin uudet ystävät. Kunpa pääsisi pian uudelleen!” 
– juurimatkailija 11v

Meidän esiteini on ollut matkan jälkeen parhaalla mahdollisella tuulella. Poika ollut superkohtelias ja avulias.
– äiti

Lastenkoti oli hyvä, pöytävuori oli hyvä, oli mukava seurue. Eläkepäiviä viettämään tänne!
-juurimatkailija 17v

Hyvää oli lastenkoti, safari, uiminen, kaverit ja torstai-illan bileet!
– juurimatkailija 12v

Kaikki oli kivaa!! Matka, joka muistetaan ja jota ei voi liikaa ylistää!!
– äiti ja kaksi lasta

Kaikki oli kiva, mutta mieleen jäi safari ja lastenkoti ja uiminen ja hyvät ruoat.
– juurimatkailija 11v

Oli mielenkiintoista nähdä, mistä tytärpuoli on kotoisin. Surettaa, että kaikki lapset eivät saa kotia ja syliä ja joutuvat elämään epävarmuudessa. Porukka oli mukava ja henki hyvä. Safari oli kokemisen arvoinen ja oli mahtava päästä talvea pakoon hetkeksi.
– uusperheen isä

Näin äitinä yksi matkan liikuttavimmista hetkistä oli, kun tyttö (8v) seisoi joku aamu hotellin parvekkeella, katseli maisemaa ja sanoi itsekseen: “Tämä se on, minun Afrikka”.
– äiti

Parasta oli Atlantissa uiminen, lastenkodissa käyminen, eläintarhassa oleminen ja lentokoneessa oleminen. Ja oli todella mukava saada uusia kavereita.”
– äiti ja lapsi

Parasta oli kaikki, koska oltiin Etelä-Afrikassa. Oli kiva matkustaa kavereiden kanssa. Tällainen pitäisi järjestää uudestaan.
– juurimatkailija 8v

Parasta oli uudet kaverit.”
– juurimatkailija 11v

Nyt jäi parhaiten mieleen juhlat meidän ryhmän kanssa. Kivointa oli olla kaikkien kanssa, kiva oli myös torilla käynti.”
– juurimatkailija 10v

Parasta oli uiminen ja uudet kaverit.”
– juurimatkailija 6v

Parasta olivat lastenkoti ja safari. Ja tietenkin uusi loistoystävä!
– juurimatkailija 13v

Koen itseni uudestisyntyneeksi – ihana olo.”
– äiti

Parasta oli se, kun kaikki lapset – iästä, sukupuolesta, luonteesta riippumatta olivat melkein alusta lähtien yhtä suurta perhettä!! Bussimatkoillakin paikkaa ja vieruskaveria vaihdettiin sujuvasti tilanteen mukaan. Kenenkään ei tarvinnut jäädä yksin, ainakin äidistä näytti siltä.
– äiti

Sain viimeisenä iltana matkalaisilta yllätyslahjan ja kortin kiitokseksi matkan järjestämisestä. Kortin viesti sopii hyvin juurimatkablogin päätökseksi:

Jos haluat kulkea nopeasti, kulje yksin. Jos haluat kulkea kauas, kulje yhdessä muiden kanssa.
– Suvi, ”juurimatkakoordinaattori”

P.S. Jos kiinnostuit osallistumaan seuraavalle Etelä-Afrikan juurimatkalle, laita viestiä tai soittele: Suvi Aarnio, [email protected], p. 050 440 5534 (22.2. asti +27818485766)

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki