”Parasta maatapaamisissa on tavata sellaisia kavereita, joita näkee harvoin”

Etelä-Afrikan maatapaamiseen osallistuu monen ikäistä porukkaa. Ohjelmaa on monipuolisesti niin pienemmille lapsille kuin nuorille. Nuori vapaaehtoinen kertoo, mikä maatapaamisessa on parasta.   ”Ensimmäinen maatapaamiseni oli Ruissalo Spassa vuonna 2011. Pienenä parasta ...

Etelä-Afrikan maatapaamiseen osallistuu monen ikäistä porukkaa. Ohjelmaa on monipuolisesti niin pienemmille lapsille kuin nuorille. Nuori vapaaehtoinen kertoo, mikä maatapaamisessa on parasta.

 

”Ensimmäinen maatapaamiseni oli Ruissalo Spassa vuonna 2011. Pienenä parasta oli oman kaltaisten tuttujen kohtaaminen ja heidän kanssaan leikkiminen. Nykyään parasta tapaamisissa on tavata sellaisia kavereita, joita näkee harvoin. Sen lisäksi discot ovat ihania, etenkin hitaiden tanssiminen. On myös kivaa nähdä kaikki nuoret niin innoissaan toistensa kanssa.

Tänä vuonna Etelä-Afrikan maatapaamisessa oli nuorille mm. discoa, pienemmille lapsille tarinatuokiota tms. Nuorille oli myös identiteettipaja, jossa keskusteltiin mm. rasismikokemuksista ja elämästä ulkomaalaistaustaisena Suomessa. Samankaltaista ohjelmaa nuorille on ollut aikaisemminkin. Aiempina vuosina on ollut myös jalkapalloa sekä rumpupajoja ja tanssipajoja.

Sosiaalista mediaa hyödynnetään paljon. Suositulla instagram-tilillä @eatapaaminen on ollut aktiivisesti ja mainontaa kuukausia ennen tapahtumaa, minkä lisäksi aikuisten Facebook-ryhmässä mainostetaan runsaasti. Se tavoittaa paljon ihmisiä.”

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki