Matkalla juurille

Vuosi sitten heitin ilmoille idean yhteisestä juurimatkasta Etelä-Afrikka adoptioperheille, olihan meitä jo iso joukko. Yhdessä olisi mukava matkata lasten synnyinseuduille, ja vertaistukea löytyisi samalla niin lapsille kuin aikuisillekin. Mukaan innostui ...

Vuosi sitten heitin ilmoille idean yhteisestä juurimatkasta Etelä-Afrikka adoptioperheille, olihan meitä jo iso joukko. Yhdessä olisi mukava matkata lasten synnyinseuduille, ja vertaistukea löytyisi samalla niin lapsille kuin aikuisillekin. Mukaan innostui useampi perhe, ja nyt vuoden valmisteltu ja odotettu matka on käsillä! Ihka ensimmäisellä Etelä-Afrikan ryhmäjuurimatkalla on mukana huikea porukka: 11 perhettä, 36 osallistujaa, joista 16 on lapsia ja nuoria ikähaarukassa viidestä 17 vuoteen – ja löytyy matkaltamme myös yksi Pikachu.

Seuraavan kahden viikon aikana luvassa on varmasti vahvoja tunteita, paljon ajatuksia herättäviä hetkiä lastenkoti- ja sijaiskotivierailuineen, käynteineen maan synkästä historiasta kertovassa apartheid-museossa ja lasten synnyinmaan tuoksujen, makujen ja hajujen aistimista, vanhojen muistojen herättelemistä ja uusien synnyttämistä. Helppo matkasta tuskin tulee, mutta on mukana myös paljon kevyempääkin ohjelmaa, kuten uuden vuoden vastaanotto safarilla Pilanesbergin luonnonpuistossa ja Kapkaupungin upeat rannat, pingviinit ja hyväntoivonniemen seikkailut.

Tätä kirjoittaessa kello on kahdeksan aamulla, ja lähestymme Johannesburgia kukin omilla lennoillamme. Takana on lähes vuorokausi matkustamista, ensimmäiset asiakirjaselkkaukset (paperisota matkalle olisi ihan oma blogiaiheensa..), pari hassua tuntia torkkumista erinäköisissä jumiasennoissa lennoilla, mutta jokaisella on varmasti myös mukava kutkutus vatsanpohjassa, sillä pian tapaamme O.R. Tambon kentällä ja seikkailumme voi alkaa!

Kirjoitamme matkan ajan päiväkirjaa tälle sivustolle. Bloggaajina toimivat vuorotellen matkalla olevat perheet, joten luvassa on monenlaista näkökulmaa Etelä-Afrikkaan ja lastemme juurille, tervetuloa mukaan!

Kirjoittajina Suvi ja Afrikan tähdet 7v & 9v.

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki