Liian lyhyt leiri!

Elokuun viikonloppuna (7.-9.8.2015) vietettiin ensimmäistä Adoptioperheet ry:n leiriä Hämeenlinnan lähellä Akkijärven leirikeskuksessa. Mukana oli yhteensä 18 perhettä lapsineen. Mikä hyväntuulinen hulina leirikeskuksessa vallitsikaan! Perjantaina iltapäivällä otettiin leiriohjaajien avustuksella ensimmäiset haparoivat askeleet muihin ...

Adoptiolapsia kesäleirillä

Elokuun viikonloppuna (7.-9.8.2015) vietettiin ensimmäistä Adoptioperheet ry:n leiriä Hämeenlinnan lähellä Akkijärven leirikeskuksessa. Mukana oli yhteensä 18 perhettä lapsineen. Mikä hyväntuulinen hulina leirikeskuksessa vallitsikaan! Perjantaina iltapäivällä otettiin leiriohjaajien avustuksella ensimmäiset haparoivat askeleet muihin tutustumisessa, lauantaina jo kirmattiin täyttä häkää leikkien pyörteissä ja sunnuntaina protestoitiin leirin liian aikaista loppumista. Kuten eräs leiriläinen totesi varmalla äänensävyllä: ”Täällä olis voinu olla vaikka kolmetoista viikkoa putkeen!

Jospa vain tänne blogiin saisi talletettua tekstin lisäksi ääntä ja tunnelmaa! Sanoin on vaikea kuvata leirin tunnelmaa kaikenkattavasti. Sitä riemun- ja kauhunsekaista kiljuntaa, joka kuuluu, kun muutama kymmenen lasta juoksee karkuun roolihahmo Safar Jaatiseksi pukeutunutta leiriohjaajaa. Tai niitä naurunremakoita, jotka kuuluvat yleisöstä samaisten ohjaajien sketsishow’n aikana iltanuotiolla. Sitä harrasta hiljaisuutta, kun lapset uppoutuvat etsimään vadelmia, mustikoita sekä tietysti ötököitä metsänlaidasta, kunnes pienen tytön ääni rikkoo hiljaisuuden kysyessään ”Voitko sä auttaa mua kiskomaan tän heinän majan seinää varten?” Ja toinen ääni, tarmokkaasti, vastaa ”Joo, ota sä tosta kiinni, niin mä otan tästä!” Ja sitten vain tummat kiharat ja pellavapää vilkkuvat heinikon keskeltä.

Jos jotain saattoi päätellä siitä, että leiri täyttyi jo ennen kesälomien alkua, niin varmuuden sen tarpeellisuudesta sai viikonlopun aikana. Päällimmäisenä mieleen jäi sunnuntaina juuri ennen kotiin lähtöä leikitty leikki. Lapset asettuivat ympyrään ja aikuiset isompaan ympyrään heidän ympärilleen. Vuorotellen leiriläiset pienestä isoimpaan juoksivat minkä kintuista pääsivät oman ympyränsä ympäri takaisin omalle paikalleen, kaikkien ympärillä olevien taputtaessa ja kannustaessa jokaista nimeltä. Ilo ja ylpeys juoksijoiden kasvoilla olivat jotain, jonka varmasti talletan mieleeni pitkäksi aikaa, kuten todennäköisesti jokainen muukin paikalla ollut.

Kirjoittaja on Adoptioperheet ry:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Julia Kurki, jolla oli ilo saada olla mukana nauttimassa leirin tunnelmasta.


Seuraava Adoptioperheet ry:n leiri järjestetään Lasten Kesä ry:n kanssa Akkijärvellä 4.-6.1.2016. Liity jäseneksemme, niin saat tiedon ilmoittautumisen alkamisesta uutiskirjeessämme. Jäsenenä saat myös lehtemme neljästi vuodesta. Yhdistystä voi lisäksi seurata Facebookissa ja Twitterissä.

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki