Kovaa tuulta Kapkaupungissa!

Reilu viikko yhteistä taivalta takana ja vielä muutama yö edessä. Nyt Johannesburgin sydämiä ja mieliä liikuttaneet vierailut lasten elämien alkulähteille, Pilanesbergin helteiset ja “möykkyiset” safarit eläimineen ja uudenvuoden herkkupöytineen ovat ...

Reilu viikko yhteistä taivalta takana ja vielä muutama yö edessä. Nyt Johannesburgin sydämiä ja mieliä liikuttaneet vierailut lasten elämien alkulähteille, Pilanesbergin helteiset ja “möykkyiset” safarit eläimineen ja uudenvuoden herkkupöytineen ovat vaihtuneet Kapkaupungin virkistäviin tuuliin.

Jos Pekka Pouta olisi ollut paikalla, olisimme tänään säätiedotuksessa saaneet kovan tuulen varoituksen: “Tuulen nopeus 15 m/s, lähes suoraan etelästä. Puut heiluvat, on vaikea kulkea vasten tuulta, aaltojen huiput murtuvat, vaahto järjestyy tuulen suuntaisiksi juoviksi, kohina kuuluu kauas”. Atlantti kohisee ja kastelee vähän enemmänkin kuin varpaat! Iloista ja märkää porukkaa on tullut hotellin käytävillä vastaan, kun kaveriporukat ovat palanneet iltakävelyltä.

Aaltojen lisäksi saamme ihailla niin kaupungin valoja kuin Pöytävuoren silhuettiakin paraatipaikoilta oman hotellin parvekkeilta. Kaupunkiin meidät tutustutti lähemmin hollantilaislähtöinen opas, joka on itsekin nelivuotiaan tyttären adoptioäiti. Kun vielä omasta porukasta löytyi ammattilainen tulkkaamaan oppaan mukavia ja mielenkiintoisia juttuja, saimme kerrassaan mainion alun Kapkaupungin tutustumiselle. Kävellen vierailimme värikkäitä afrikkalaistuotteita pursuavalla torilla ja vihreässä puutarhassa keskellä kaupunkia. Bussi ajelutti meidät yhdelle Kapin kaupungin “kulhoa” ympäröivistä vuorista, josta oli mahtavat näkymät mm. Robben Islandin vankilasaarelle, jolla Nelson Mandela vietti 18 vuotta elämästään.

Monen juurimatkaajan puheista ja FB-päivityksistä on käynyt ilmi ihastus Kapkaupunkiin jo ensisilmäyksellä. Koko matka on herättänyt suurta ihastusta myös mukanamme matkaavassa 78-vuotiaassa Immu-mummossa. “Kukapa olisi uskonut, että vielä tämän näkisin ja kokisin! Kulkisin Afrikan mantereella, kuulisin Etelä-Afrikan värikkäästä historiasta ja kastelisin varpaani Atlantin valtameren rantahietikossa. Matkasta riittää muistelemista loppuelämäksi! Lastenkotivierailun aiheuttamia tunteita ei voi sanoin kuvailla. Eikä sitä, miten paljon iloa ja uutta elämää on tämä lapsi mummolle näinä vuosina tuottanut.”

– Kulkijat kolmessa polvessa

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki