Vapaaehtoistehtävät

Alta löydät yhdistyksen vapaaehtoistehtävät. Näiden tehtävien lisäksi meillä on myös kokemusasiantuntijoita, jotka luennoivat erilaisissa tilaisuuksissa. Jos sinulla on jotain sellaista osaamista, jota emme ole vielä hoksanneet tarvita, niin ota meihin yhteyttä.

Vapaaehtoisena voi toimia kertaluontoisesti tai pidempiaikaisesti. Tarkoitus on löytää juuri sinulle ja sinun elämäntilanteellesi sopiva tehtävä.

Ota matalalla kynnyksellä yhteyttä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaan tai adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikköön!

Bloggaaja

Tervetuloa kirjoittamaan yhteistä blogiamme joko yksittäisten päivitysten tai vakituisemman avustamisen kautta, juuri sinulle sopivaan tahtiin!  Adoption erilaiset näkökulmat saavat näkyä – voit olla adoptoitu tai adoptiovanhempi, läheinen, samoin heitä kohtaava ammattilainen.

Kirjoittaa saa sekä omalla nimellä että nimimerkillä. Suuntaa-antava merkkimäärä on 3000, mutta kirjoitukset voivat olla myös lyhyempiä tai pidempiä. Kirjoittamisesta ei makseta korvausta kuten ei muistakaan vapaaehtoistehtävistämme. Toimisto vastaa blogin päivittämisesta.

Tutustu jo ilmestyneisiin blogipäivityksiimme!

Aidot kokemukset kiinnostavat kaikkia, ja usein moni muukin pohtii juuri samoja asioita. Kirjoita siis juuri siitä, mikä sinua puhuttelee.

Onko sinulla hyvä ohje tai käytännön vinkki, jaa se muille! Kirjoitustyyli on vapaa, oma persoonasi saa tulla läpi. Voimme myös ehdottaa aihetta tai teemaa!

Hallituksen jäsen

Adoptioperheet ry:n hallitus edustaa adoptiokentän erilaisia ääniä ja päättää, mihin suuntaan yhdistyksen toimintaa luotsataan. Haluaisitko sinä tulla mukaan päättämään siitä?

Yhdistyksen hallituksessa toimiminen on luottamustehtävä, johon valitaan  kalenterivuodeksi kerrallaan edellisen vuoden syyskokouksessa (yleensä marras-joulukuussa).

Käytännössä hallitus pitää yhteyttä sähköpostitse ja kokoontuu muutaman kerran vuodessa yhdistyksen toimistolle Helsinkiin (matkakulut korvataan). Myös Skype-osallistuminen kokouksiin on yleensä mahdollista.

Voit kysyä lisätietoja ja ilmoittaa halukkuudestasi hallitustyöskentelyyn lähettämällä sähköpostia tai soittamalla toiminnanjohtajalle.

Hallitus ohjaa ja valvoo järjestön toimintaa jäsenistön edun nimissä, yhdistyksen perusajatuksen näkymisestä (yhdistyksen omat säännöt) toiminnassa, sekä vastaa yhdistyksen taloudesta ja sosiaalisista tuloksista. Yhdistyslain mukaan hallituksen tehtävänä on:

 • Linjata yhdistyksen toimintastrategia, visio ja arvot. Sääntöjen ja strategian pohjalta linjataan, mihin yhdistys on matkalla ja miten
 • Hoitaa huolellisesti yhdistyksen asioita
 • Huolehtia kirjanpidon lainmukaisuudesta ja varojen hoidon luotettavuudesta
 • Edustaa yhdistystä
 • Tuoda kevätkokoukseen tilinpäätös, toimintakertomus ja syyskokoukseen toimintasuunnitelma, talousarvio ja ehdotus jäsenmaksuiksi

Jäsenlehden tekijä

Tule mukaan tekemään lehteä, mukaan kaivataan monenlaista osaamista ja panostusta ja niin adoptoitujen, adoptiovanhempien kuin -odottajienkin ääntä!

Lehtitiimissä voit osallistua lehden tekoon esimerkiksi jollain seuraavista tavoista:

 • Vinkkaa hyvistä juttuideoista, uusista tuotteista, hyvistä tyypeistä haastateltaviksi
 • Anna kuviasi lehden käyttöön erilaisista arkisista tilanteista (voit itse määritellä, saako niitä julkaista vain paperilehdessä vai myös nettiin ladattavissa näköisartikkeleissa)
 • Tule kuvaamaan haastateltavia tai esimerkiksi tapahtumia, joista teemme juttuja lehteen (sovitut matkakulut korvataan)
 • Kirjoita pieniä uutisia, tee muistiinpanoja eri tapahtumista tai seminaareista juttujen taustoiksi yms.
 • Tee itsenäisesti isoja henkilöhaastatteluja tai asia-artikkeleita yms. (sovitut matkakulut korvataan)
 • Oikolue ja korjaa kirjoitusvirheitä
 • Etsi lähdeaineistoa

Adoptioperheet-lehti on ainoa suomenkielinen adoptioaiheinen julkaisu ja kirjaimellisesti lehti yhdistyksen jäseniltä jäsenille. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja jokaisella lehdellä on oma teemansa, joista päätetään lehtitiimissä etukäteen. Tekemisen helpottamiseksi lehdelle on määritelty numerosta toiseen toistuva konsepti eli raamit, joiden sisällöksi toimituspäällikkö pyytää juttuja ja kuvia lehtiryhmäläisiltä. Ryhmäläiset voivat Facebookissa myös yhdessä ideoida, kehitellä sekä tarjota vertaisluettaviksi ja kommentoitavaksi juttujaan. Juttujen merkkimäärät ja aineistojen toimituspäivät saat toimituspäälliköltä.

Yhdistyksellä on käytössä myös ammattioikolukija sekä -taittaja eli lehden tekijöille on tarjolla taustatukea ja neuvoja kirjoittamiseen ja kuvaamiseen. Olemme laatineet vapaaehtoisten tueksi myös Opas Adoptioperheet-lehden tekijälle (PDF aukeaa omaan ikkunaan).

Lehden tekemiseen osallistut helposti etänä, sillä lehtitiimi kommunikoi Facebookissa omassa ryhmässään sekä sähköpostitse tarvittaessa. Tiimi myös kokoontuu yhteen noin kerran vuodessa.

Lasten ja nuorten ryhmän vetäjä

Lapset ja nuoret kaipaavat kovasti omaa tekemistä ja monet adoptoidut nuoret haluavat tavata toisiaan. Nuorisotoiminnan järjestäminen ei ole hankalaa, vaan tarkoitus on tarjota ikätasoista toimintaa, joka muutenkin kiinnostaa, mutta turvallisessa ympäristössä, jossa ei tarvitse selitellä esimerkiksi taustaansa.

Usein nuoret ovat tyytyväisiä vain siihenkin, että heille on tila, missä he pääsevät hengailemaan toistensa kanssa vaikkapa pienen naposteltavan äärellä. Myös erilaiset aktiviteetit ovat hyvä tapa järjestää toimintaa mikäli resurssit riittävät.

Adoptoidut lapset ja nuoret ovat kehittämistyömme kärjessä – tarjoamme mielellämme tukeamme ja apuamme heille suunnatun toiminnan järjestämisessä! Ota rohkeasti yhteyttä adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö Eliakseen!

Vinkkejä nuorten toiminnan järjestämiseen

Nuorisotoiminnan kehittäjän vinkit käsittelevät mm. nuorille markkinointia ja viestimistä. Vinkit ovat suuntaa antavia, ja voit poimia sieltä itsellesi sopivia!

Leirikummi

Leirikummi on 15-29-vuotias kotimaan tai kansainvälisesti adoptoitu nuori, joka toimii vapaaehtoisena vertaisohjaajana, esimerkkinä leiriläisille sekä ohjaajien apuna leireillämme.

Leirikummin tehtävänä on olla myönteisenä esikuvana nuoremmille leiriläisille sekä kannustaa heitä leirin ohjelmaan osallistumisessa. Leirikummien itse ei tarvitse ohjata leirillä mitään aktiviteettia, vaan se on leirikeskuksen henkilökunnan vastuulla. Lapset ovat aiemmilla leireillä ottaneet kummit heti omikseen ja fanittaneet heitä, joten homma on takuulla kivaa ja positiivista. Kustannamme leirikummeille julkisilla kulkuneuvoilla matkat leirikeskukseen ja takaisin sekä tarjoamme siellä majoituksen ja ruokailut koko viikonlopun ajan.

Lisää tietoa leiritoiminnastamme!

Leirikummeilta toivomme ennen kaikkea intoa ja positiivista asennetta tehtävää kohtaan. Avuksi leirikummin tehtävissä on lisäksi kyky heittäytyä mukaan leirin ohjelmaan sekä huomioida tasapuolisesti leiriläisiä.

Leirikummina pääset ilmaiseksi mukaan Adoptioperheet ry:n järjestämille leireille ja sinulla on mahdollisuus saada kokemusta leiri- ja nuorisotyöstä sekä todistus leirikummina toimimisesta. Tämän kaiken lisäksi saat leirikummina mahtavan leirikokemuksen!

Haluaisitko mukaan kummeilemaan? Ota yhteyttä toimistolle!

Maatapaamisen järjestäjä

Maatapaamisiksi kutsutaan juurimaiden omia kulttuuritapahtumia, jotka kokoavat tietystä maasta adoptoineet yhteen viettämään vapaa-aikaa, useimmiten viikonlopuksi kesäaikaan. Maatapaamiset järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin.

Parasta maatapaamisten järjestämisessä on yhdessä järjestelytiimin kanssa toimiminen ja projektimainen työskentely, jossa näkee oman työn tuloksen, kun tapahtuma koittaa. Tiimiläisten kannattaa jakaa järjestämisvastuut niin, että jokainen on vastuussa omasta osiostaan, esim. nuorten, aikuisten tai lasten ohjelmasta, ilmoittautumisista, iltajuhlasta tai tiedottamisesta.

Järjestäjänä kannattaa muistaa, että sinulla on mahdollisuus tehdä tapahtumasta omannäköisesi!

Maatapaamisiin liittyviä työkaluja:

Tuemme maatapaamisia ja vapaaehtoisiamme:

 • Info-videolla (/halutessanne pitämällä kerran vuodessa koulutuksen järjestäjille)
 • Viestinnällisesti jakamalla maatapaamisen mainoksia/linkkejä/viestejä yms. eteenpäin Adoptioperheiden nettisivuille, lehteen, sosiaaliseen mediaan ja uutiskirjeisiin
 • Mahdollistamalla palautteen keruun nettilomakkeen kautta
 • Tarjoamalla tapaturmavakuutuksen kaikille maatapaamiseen osallistuville
 • Avustamalla tarvittaessa palkanmaksussa esim. luennoitsijalle tai lastenhoitajalle
 • Tarjoamalla 150 euron verran rahallista tukea kuitteja vastaan
 • Tuottamalla maatapaamisjärjestäjien oppaan
 • Tarjoamalla näkyvyyttä

Toivomme maatapaamisten järjestäjiltä:

 • Itsenäistä maatapaamisen järjestämistä, jotta yhdistyksen työntekijä ehtii tasapuolisesti tukea kaikkia yhdistyksen vapaaehtoisia. Neuvoa saa aina kysyä!
 • Järjestäjien yhteydenottoa ajoissa ennen tapahtumaa, jotta maatapaamisesta ehditään tiedottaa yhdistyksen kanavissa (vähintään 2 kk ennen tapaamista)
 • Ennen tapaamista vähintään kerran viestinnällisen virkkeen ja/tai mainoskuvan toimittamista Adoptioperheille tapahtuman markkinointia varten
 • Yhdistyksen toiminnan mainostamista mm. jakamalla esitteitä ja Adoptioperheet-lehteä (yhdistyksen työntekijä lähettää pyydettäessä materiaaleja postitse tai niitä voi noutaa yhdistyksen toimistolta)
 • Näkyvänsä maatapaamisen verkkosivuilla yhteistyökumppaneiden listassa linkin kera (jos nettisivuille haluaa laittaa Adoptioperheiden logon, sen saa pyytämällä [email protected])
 • Että joku järjestelytiimistä (mieluiten kaikki) ovat Adoptioperheet ry:n jäseniä
 • Tapaamisen aikana tai sen jälkeen kuva julkaistavaksi sekä lyhyt, sosiaaliseen mediaan sopiva teksti, mitä tapaamisessa tehtiin ja millainen tunnelma oli
 • Kahden kuukauden sisällä tapaamisesta raporttia siitä, paljonko oli osallistujia ja miten tapaaminen meni
 • Kuvan alkuperäisistä kuitista sekä tarvittavat tiedot avustuksen maksamiseksi

Verkkovapaaehtoinen

Haluaisitko tarjota vertaistukea omalta kotisohvaltasi käsin? Silloin vapaaehtoisena toimiminen verkossa voisi olla sinun juttusi!

Järjestämme adoptiovanhemmille ja -odottajille suunnattuja chatteja Tukinetissä ja verkkovapaaehtoisen tehtävänä on ohjata näitä verkkokeskusteluja. Ohjaajan tarkoituksena on saada vertaistuki viriämään chattiin osallistuvien keskustelijoiden välillä. Käytännössä ohjaajat

 • Avaavat chatin ilmoitettuun alkamisaikaan
 • Esittelevät keskustelunaiheen
 • Tervehtivät chattiin kirjautuvat osallistujat
 • Johdattelevat keskustelua tarvittaessa esimerkiksi osallistujille suunnatuilla kysymyksillä
 • Huolehtivat, että keskustelu pysyy anonyymina ja asiallisena
 • Muistuttavat välillä, paljonko aikaa chatissa on jäljellä
 • Sulkevat chatin ilmoitettuun loppumisaikaan (chat ei tallennu mihinkään)

Sekä keskusteluohjaajat että keskustelijat osallistuvat chatteihin nimimerkillä.

Verkkovapaaehtoisena pääset vaikuttamaan siihen, mistä aiheista Adoptioperheet tarjoaa verkkovertaistukea. Chat-ohjaajilla on salainen ryhmä Facebookissa, jossa ideoidaan yhdessä tulevien chattien teemoja ja jaetaan chattien ohjausvuorot ryhmäläisten kesken. Chatteja voit ohjata vuodessa juuri niin monta, kuin itse haluat. Yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori hoitaa chattien aikatauluttamisen sekä vastaa niistä tiedottamisesta kohdeyleisölle.

Tukinetistä löydät myös keskustelufoorumeita, jotka ovat tarkoitettu adoptoiduille nuorille ja aikuisille sekä adoptiovanhemmille ja -odottajillekin. Tutustu foorumeihin täällä!

Vertaisryhmän vetäjä

Haluaisitko jutella adoptiosta muiden kanssa, mutta omalla paikkakunnallasi ei vielä kokoonnu vertaisryhmää? Silloin tämä voisi olla sinun juttusi.

Paikalliset vertaisryhmät keräävät säännöllisesti adoptioperheitä sekä adoptoituja lapsia ja nuoria yhteen ympäri Suomen esimerkiksi kahvikupin ääreen tai touhuamaan yhdessä jotain toiminnallista, kuten askartelemaan tai liikkumaan. Ryhmien toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä vastaavat vapaaehtoiset ryhmänvetäjät, kukin omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan sekä mielenkiinnon kohteitaan hyödyntäen.

Tuemme ryhmien toimintaa tiedottamalla niistä sekä myöntämällä vuosittain toiminta-avustusta kullekin ryhmälle. Lisäksi tarjoamme ryhmänvetäjille säännöllisesti koulutusta ja tuotamme materiaalia ryhmätoiminnan tueksi.

Voit tutustua olemassa oleviin ryhmiin Ryhmät ja tapaamiset-sivulla tai selaamalla kalenteriamme.

Yhdistys tukee ryhmiä ja vapaaehtoisiaan

 • Ryhmän mainostamisessa (mm. Facebook ja kotisivut)
 • Avustamalla rahallisesti, 100 euroa vuodessa (nuorten ja aikuisten adoptoitujen ryhmillä oma summansa)
 • Tukemalla esimerkiksi sopivan paikan etsinnässä & ohjelman miettimisessä
 • Tarjoamalla ryhmälle tapaturmavakuutuksen ja jäsenvetäjälle vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen
 • Kouluttamalla ryhmänvetäjiä vähintään kerran vuodessa
 • Lähettämällä kuukausittain vapaaehtoisten uutiskirjeen
 • Ylläpitämällä ryhmänvetäjien Facebook-ryhmää
 • Ryhmänvetäjien tietopaketilla (PDF aukeaa omaan ikkunaan)
 • Aina saa pyytää tukea tarvittaessa!

Ryhmänvetäjän tehtävät

 • Tilojen hankkiminen ja varaaminen
 • Viestiminen ryhmälle ja Adoptioperheet ry:lle kokoontumisista
 • Tapaamisten lisääminen tapahtumakalenteriin
 • Ohjelman ideointi (yhdessä ryhmäläisten kanssa)
 • Kerran vuodessa raportin toimittaminen Adoptioperheet ry:lle osallistujien lukumääristä ja toiminnasta
 • Kokoontumisissa ihmisten huomiointi ja kohtaaminen

Vinkkejä ryhmänvetäjälle

 • Ryhmänvetämistä voi kokeilla: voit esimerkiksi sitoutua kolmen tai neljän kerran vetämiseen ja miettiä sen jälkeen, haluatko jatkaa.
 • Kannattaa tiedottaa ryhmän toiminnasta hyvissä ajoin ryhmän jäsenille sekä merkitä tapaaminen Adoptioperheet ry:n kalenteriin. Viime tipassa laitettu kutsu harvoin toimii.
 • On ihan normaalia, että tapaamiskutsua joutuu toistamaan, jotta ihmiset ilmoittautuvat tapaamiseen. Vika ei ole sinussa vaan informaatiotulvassa, jonka keskellä suurin osa meistä elää.
 • Kokoontumispaikkoja voi halutessaan vaihdella. Moni ryhmä tekee esimerkiksi kesällä piknikin, luontoretken tai talvella reissun pulkkamäkeen.
 • Vaikka kyseessä olisi koko perheen ryhmä, on ok tavata joskus ihan vaan aikuisten kesken.
 • Suunnitelkaa toimintaa koko ryhmän kesken ja jakakaa vastuuta osallistujien kesken. Ihmiset sitoutuvat, kun toiminta on mielekästä eikä kukaan uuvu, kun kaikki tekevät yhdessä.
 • Jos mietit ryhmänvetämisen lopettamista, kannattaa ottaa yhteys henkilökuntaan. Mietitään yhdessä, löytyisikö ryhmälle uusi vetäjä. Omasta jaksamisesta pitää huolehtia eikä vapaaehtoistyön lopettamisessa ole mitään väärää.

Adoptoitujen etätapaamisten vetäjä

Haluaisitko järjestää etätapaamisia adoptoiduille aikuisille, nuorille tai nuorille aikuisille?

Etätapaamisten järjestäminen on kevyt vapaaehtoistehtävä ja voit järjestää yksittäisen tapaamisen tai toistuvia vaikkapa eri teemoilla. Etätapaamisia voi järjestää tietyille ryhmille eli esimerkiksi yleisesti aikuisille adoptoiduille tai vaikka vain kotimaan tai kansainvälisesti adoptoiduille. Myös adoptoiduille nuorille tai nuorille aikuisille on mahdollista järjestää etätapaamisia.

Yhdistys tarjoaa Zoom-lisenssin vapaaehtoistemme käyttöön ja auttaa mainostamaan tapaamisia!

Etätapaamisen vetäjän tehtävät

 • Tapaamisen ajankohdan päättäminen
 • Tapaamisten lisääminen tapahtumakalenteriin
 • Mahdollisen teeman miettiminen
 • Kerran vuodessa raportin toimittaminen Adoptioperheet ry:lle osallistujien lukumääristä ja toiminnasta
 • Kokoontumisissa ihmisten huomiointi ja kohtaaminen

Kehittämisryhmät

Nuorisotoiminnan kehittämisryhmä

Nuorisotoiminnan kehittämisryhmä kokoontuu noin kerran vuodessa suunnittelemaan Adoptioperheet ry:n nuorisotoimintaa. Tapaamiset sisältävät tavallisesti sekä suunnittelua että kevyempää virkistäytymistä mukavien aktiviteettien ja yhteisen ruokailun merkeissä.

Jos olet 13-29-vuotias adoptoitu nuori, olet tervetullut mukaan vaikuttamaan millaista nuorisotoimintaa Adoptioperheet järjestää. Yhteystiedot löydät alta ja kiinnostuit tulemaan kehittämisryhmään, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi WhatsApp-viestillä tai sähköpostitse.

Kehittämisryhmä on kevyt vapaaehtoistyön muoto, jossa voit itse päättää milloin pystyt osallistumaan ryhmän tapaamisiin. Tapaamiset järjestetään pääasiassa Helsingissä, mutta myös muita paikkakuntia voidaan harkita mahdollisuuksien ja jäsenten mukaan. Yhdistys myös korvaa kehittämisryhmään osallistuvien matkakulut edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

Aikuisten adoptoitujen toiminnan kehittämisryhmä

Haluatko osallistua aikuisista adoptoiduista koostuvaan kehittämisryhmään, joka kokoontuu noin kerran vuodessa muutaman tunnin kerrallaan yhdistyksen työntekijän koordinoimana?

Kehittämisryhmä on kevyt vapaaehtoistyön muoto, jossa voit itse päättää milloin pystyt osallistumaan ryhmän tapaamisiin. Tapaamiset järjestetään pääasiassa Helsingissä, mutta myös muita paikkakuntia voidaan harkita mahdollisuuksien ja jäsenten mukaan. Yhdistys myös korvaa kehittämisryhmään osallistuvien matkakulut edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

Ota yhteyttä ja tule mukaan vaikuttamaan millaista toimintaa Adoptioperheet ry järjestää aikuisille adoptoiduille.

Mentori

Voisiko sinusta olla vierellä kulkijaksi vertaiselle? Mentoriksi voivat hakeutua sekä aikuiset adoptoidut että adoption kautta perheellistyneet. Mentoriksi voi myös hakeutua pariskuntana. Hakijat haastatellaan ja edellytämme hakijoilta myös perehdytyskoulutukseen osallistumista. Koulutuksia järjestetään lähi- ja etä-muodossa, verkossa sekä eri puolilla Suomea. Toivomme, että mentori sitoutuu yhteisellä sopimuksella toimintaan vuodeksi. Mentori tapaa aktoria keskimäärin kerran kuukaudessa, noin pari tuntia kerrallaan, mutta toimintamallia sovelletaan aina aktorin toiveisiin ja tuen tarpeeseen sopivaksi, myös mentorin toiveet huomioon ottaen.

Mentori tarjoaa tukea omalla ainutlaatuisella tavallaan kuuntelemalla, olemalla läsnä ja keskustelemalla. Toiminta perustuu luottamuksellisuuteen ja on sekä mentoreille että aktoreille maksuton. Mentoreille tarjotaan tukea ja ammatillista ohjausta vapaaehtoisena toimimiseen sekä virkistystoimintaa ja syventävää jatkokoulutusta. Mentorin toimiessa vapaaehtoisena lasten ja nuorten parissa, pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista.

Mentori on

 • tasapainoinen, luotettava, välittävä aikuinen adoptoitu tai adoption kautta perheellistynyt
 • haastattelun ja perehdytyskoulutuksen läpikäynyt
 • toimintaan sitoutuva
 • hiljaisen tiedon ja kokemuksen välittäjä
 • vertainen vierellä kulkija
 • kuuntelija
 • Satu Lehtinen
  Satu Lehtinen Mentoritoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö mentoritoiminnan ja mentoreiden vapaaehtoistoiminnan osalta
  050 543 2674
  Varaa Teams-tapaaminen

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X