Yhteistyössä tietopaketti perhehoidon ja adoption suhteesta

Adoptioperheet ry ja Perhehoitoliitto ovat koonneet yhteisen tietopaketin Sijoituksesta adoptioon?, joka tulee ladattavaksi maksutta verkkoon. Mukana koostamisessa on ollut myös muita lastensuojelukentän ammattilaisia.  Tietopaketin julkistamisen yhteydessä pidetään webinaari torstaina 17.11.2022 ...

Adoptioperheet ry ja Perhehoitoliitto ovat koonneet yhteisen tietopaketin Sijoituksesta adoptioon?, joka tulee ladattavaksi maksutta verkkoon. Mukana koostamisessa on ollut myös muita lastensuojelukentän ammattilaisia.  Tietopaketin julkistamisen yhteydessä pidetään webinaari torstaina 17.11.2022 klo 9-10.15.
Ilmoittautumiset ja tarkemmat tiedot tapahtumasta Perhehoitoliiton sivulta.

Tapahtumassa alustaa Tampereen yliopiston sosiaalityön professori Tarja Pösö otsikolla “Vaikeaa ja ristiriitaista, mutta keskustelu tärkeää“.
Lisäksi kuullaan kokemusasiantuntijaperheen puheenvuoro.

Adoptioperheet ry selvitti vuonna 2017 ammattilaisten asenteita adoptiota kohtaan. Adoptiolakia uudistettaessa ajateltiin, että lakiin kirjattu lapsen oikeus pitää yhteyttä syntymävanhempiin eli avoin adoptio olisi yksi työkalu, jota voisi lapsen edun mukaisesti harkita, kun jälleenyhdistäminen syntymäperheen kanssa ei ole mahdollista. Tätä mahdollisuutta on kuitenkin käytetty vähän.

Tietopaketti on koottu antamaan neutraalia tietoa kaikille osapuolille; perhehoitajille, sijoitetuille lapsille, syntymävanhemmille ja ammattilaisille. Aihe herättää paljon tunteita, mutta on tärkeää välittää tietoa, että asiasta voi ja saa puhua. 

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki