Verkossa

Webinaarit ja vertaischatit mahdollistavat vertaisuuden pitkienkin etäisyyksien päästä ja esimerkiksi silloin, kun arki tai elämäntilanne tuo haasteita livetapahtumiin ja -tapaamisiin osallistumisen kanssa. Vertaischatit ovat myös aina anonyymejä.

Järjestämme useita kertoja vuodessa webinaareja adoptoiduille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja usein mukaan ovat tervetulleita myös adoptoitujen läheiset.

Järjestämme vertaischatteja adoptiovanhemmille sekä -odottajille Tukinet-alustalla vapaaehtoistemme vetäminä. Lue lisää alempaa ja tule mukaan!

Webinaarit

Järjestämme säännöllisesti webinaareja niin adoptoiduille, adoptiovanhemmille kuin -odottajillekin erilaisista adoptioon liittyvistä teemoista. Myös adoptoitujen läheiset ovat usein tervetulleita mukaan.

Osa webinaareistamme on taltioitu ja löydät ne YouTube-kanavaltamme. Osa taltioinneista on näkyvillä kaikille ja osa vain jäsenillemme. Mikäli olet jäsenemme ja maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun ota yhteyttä toimistollemme, niin lähetämme linkit vain jäsenillemme tarkoitettuihin sisältöihin (mm. vuoden 2020 keväällä järjestetyt Building Resilience -webinaarisarjan taltioinnit). Muista myös laittaa kanava seurantaan, niin saat ilmoituksen aina, kun julkaisemme kanavalle uutta sisältöä.

Tulossa olevat webinaarit 2023

“Näin meistä tuli adoptioperhe” – kokemuksia kotimaan adoptiopolusta -webinaari

Aika: Tiistai 25.4.2023 klo 18.00-19.30
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu sekä adoptiovanhemmille että -odottajille.

Webinaarissa käsitellään kokemuksia kotimaan adoptioperheiden adoptiopolusta. Puhujina on kaksi adoptioäitiä.

Ilmoittaudu tästä linkistä.

Adoption jälkeinen tuki -webinaari

Aika: Keskiviikko 31.5.2023 klo 17.30-19.00
Lisätietoa: Tulossa.

Vertaischatit

Vertaischatit ovat suunnattu adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja ne tarjoavat matalan kynnyksen vertaisuutta anonyymisti. Chatteja järjestetään noin kerran kuukaudessa Tukinet-alustalla ja niitä vetävät Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Näet tulossa olevat chatit täältä Tukinetin verkkosivuilta ja osallistuminen tapahtuu samasta paikasta. Muistathan rekisteröityä täällä Tukinettiin ennen chattiin osallistumista. Tervetuloa mukaan chattailemaan!

Aiemmin chatteja järjestettiin Perheaikaa-alustalla, jotka ovat korvautuneet nykyisellä Hyvä kysymys -alustalle. Siirrämme ja luomme pikkuhiljaa lisää sisältöjä myös Hyvä kysymys -sivustolle.

Kevään 2023 ryhmächatit

Ti 21.3. Adoptiolapsi ja neuropsykiatriset haasteet

Adoptiolasten ja nuorten kohtaamat nepsy-haasteet herättävät keskustelua. Millaisia kokemuksia on neuropsykiatristen erityisvaikeuksien tunnistamisessa ja diagnosoimisessa? Entä miten elää haasteiden kanssa?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta!

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X