Verkossa

Webinaarit ja vertaischatit mahdollistavat vertaisuuden pitkienkin etäisyyksien päästä ja esimerkiksi silloin, kun arki tai elämäntilanne tuo haasteita livetapahtumiin ja -tapaamisiin osallistumisen kanssa. Vertaischatit ovat myös aina anonyymejä.

Järjestämme useita kertoja vuodessa webinaareja adoptoiduille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja usein mukaan ovat tervetulleita myös adoptoitujen läheiset.

Järjestämme vertaischatteja adoptiovanhemmille sekä -odottajille Tukinet-alustalla vapaaehtoistemme vetäminä. Lue lisää alempaa ja tule mukaan!

Webinaarit

Järjestämme säännöllisesti webinaareja niin adoptoiduille, adoptiovanhemmille kuin -odottajillekin erilaisista adoptioon liittyvistä teemoista. Myös adoptoitujen läheiset ovat usein tervetulleita mukaan.

Osa webinaareistamme on taltioitu ja löydät ne YouTube-kanavaltamme. Osa taltioinneista on näkyvillä kaikille ja osa vain jäsenillemme. Mikäli olet jäsenemme ja maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun ota yhteyttä toimistollemme, niin lähetämme linkit vain jäsenillemme tarkoitettuihin sisältöihin (mm. vuoden 2020 keväällä järjestetyt Building Resilience -webinaarisarjan taltioinnit). Muista myös laittaa kanava seurantaan, niin saat ilmoituksen aina, kun julkaisemme kanavalle uutta sisältöä.

Tulossa olevat webinaarit 2023

Adoptiolapsi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa -webinaari

Aika: Keskiviikko 25.10.2023 klo 18.00-19.30
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu adoptiovanhemmille.

Alustajina päiväkodin johtaja Laura Iivonen-Mellais ja Snellman-korkeakoulun rehtori Eeva Raunela, jotka ovat molemmat adoptiovanhempia.

Ilmoittaudu tästä linkistä.

Vertaischatit

Vertaischatit ovat suunnattu adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja ne tarjoavat matalan kynnyksen vertaisuutta anonyymisti. Chatteja järjestetään noin kerran kuukaudessa Tukinet-alustalla ja niitä vetävät Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Näet tulossa olevat chatit täältä Tukinetin verkkosivuilta ja osallistuminen tapahtuu samasta paikasta. Muistathan rekisteröityä täällä Tukinettiin ennen chattiin osallistumista. Tervetuloa mukaan chattailemaan!

Aiemmin chatteja järjestettiin Perheaikaa-alustalla, jotka ovat korvautuneet nykyisellä Hyvä kysymys -alustalle. Siirrämme ja luomme pikkuhiljaa lisää sisältöjä myös Hyvä kysymys -sivustolle.

Syksyn 2023 ryhmächatit

To 12.10. klo 18.00-19.30 Adoptoidun kohtaama rasismi

Millaisia neuvoja kannattaa antaa lapselle rasistisia tilanteita varten? Tule mukaan jakamaan vinkkisi sekä keskustelemaan anonyymisti mieltäsi askarruttavista asioista vertaisten kanssa! Mukana chatissa ovat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

Ti 7.11. klo 18.00-19.30 Adoptiolapsen suhde lähtömaahan

Kansainvälisesti adoptoidun lapsen suhde lähtömaahan voi vaihdella. Miten suhde lähtömaahan näkyy arjessa? Miten yhteyttä ylläpidetään?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta! Mukana chatissä Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

Ke 22.11. klo 18.00-19.30 Adoptio-odotus

Miten kertoa läheisille adoptio-odotuksesta? Kuinka valmistautua lapsen tuloon?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta! Mukana chatissä ovat Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Kirjaudu Tukinetiin ja osallistu tästä linkistä.

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X