Verkossa

Vertaischatit ja webinaarit mahdollistavat vertaisuuden pitkienkin etäisyyksien päästä ja esimerkiksi silloin, kun arki tai elämäntilanne tuo haasteita livetapahtumiin ja -tapaamisiin osallistumisen kanssa. Vertaischatit ovat myös aina anonyymejä.

Järjestämme vertaischatteja adoptiovanhemmille sekä -odottajille Tukinet-alustalla vapaaehtoistemme vetäminä. Lue lisää alempaa ja tule mukaan!

Järjestämme useita kertoja vuodessa webinaareja adoptoiduille, adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja usein mukaan ovat tervetulleita myös adoptoitujen läheiset. Ajankohtaista tietoa tulevista webinaareista löydät alempaa.

Vertaischatit

Vertaischatit ovat suunnattu adoptiovanhemmille sekä -odottajille ja ne tarjoavat matalan kynnyksen vertaisuutta anonyymisti. Chatteja järjestetään noin kerran kuukaudessa Tukinet-alustalla ja niitä vetävät Adoptioperheet ry:n koulutetut vapaaehtoiset.

Näet tulossa olevat chatit täältä Tukinetin verkkosivuilta ja osallistuminen tapahtuu samasta paikasta. Muistathan rekisteröityä täällä Tukinettiin ennen chattiin osallistumista. Tervetuloa mukaan chattailemaan!

Aiemmin chatteja järjestettiin Perheaikaa-alustalla, jotka ovat korvautuneet nykyisellä Hyvä kysymys -alustalle. Siirrämme ja luomme pikkuhiljaa lisää sisältöjä myös Hyvä kysymys -sivustolle.

Syksyn 2022 ryhmächatit

Ti 25.10. Kiintymyssuhde

Jokainen adoptiolapsi on kokenut vähintään yhden kiintymyssuhdekatkoksen. Miten adoptiotausta vaikuttaa kiintymyssuhteisiin? Tervetuloa keskustelemaan aiheesta!

Ti 15.11. Koulunkäynti

Miten adoptiotausta vaikuttaa koulunkäyntiin? Minkälaisia haasteita adoptoitu kohtaa koulussa? Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia!

To 1.12. Adoptio-odotus

Miten kertoa läheisille adoptio-odotuksesta? Kuinka valmistautua lapsen tuloon? Tervetuloa keskustelemaan aiheesta!

Ti 13.12. Kotimaan adoptio

Mitä erityispiirteitä kotimaan adoptiossa on? Miten kotimaan adoptio eroaa kansainvälisestä adoptiosta? Tervetuloa keskustelemaan kotimaan adoptioon liittyvistä asioista!

Webinaarit

Järjestämme säännöllisesti webinaareja niin adoptoiduille, adoptiovanhemmille kuin -odottajillekin erilaisista adoptioon liittyvistä teemoista. Myös adoptoitujen läheiset ovat usein tervetulleita mukaan.

Osa webinaareistamme on taltioitu ja löydät ne YouTube-kanavaltamme. Osa taltioinneista on näkyvillä kaikille ja osa vain jäsenillemme. Mikäli olet jäsenemme ja maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun ota yhteyttä toimistollemme, niin lähetämme linkit vain jäsenillemme tarkoitettuihin sisältöihin (mm. vuoden 2020 keväällä järjestetyt Building Resilience -webinaarisarjan taltioinnit). Muista myös laittaa kanava seurantaan, niin saat ilmoituksen aina, kun julkaisemme kanavalle uutta sisältöä.

Tulossa olevat webinaarit 2022

Adoptiolapsi ja neuropsykiatriset haasteet -webinaari

Aika: Maanantai 28.11.2022 klo 18.00-20.00
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu erityisesti adoptiovanhemmille ja -odottajille, mutta myös adoptoidut ovat tervetulleita mukaan.

Webinaarissa käsitellään lasten ja nuorten kohtaamia nepsy-haasteita, mitä ne ovat ja miksi ne ovat yleisempiä adoptiolapsilla. Lisäksi käsitellään sitä, miten neuropsykiatriset erityisvaikeudet voidaan tunnistaa ja diagnosoida, millainen on hoitopolku ja miten elää nepsy-haasteiden kanssa.

Webinaarin luennoitsija Maria Matilainen on lasten ja nuorten psykoterapeutti, erityisopettaja ja neuropsykiatrinen valmentaja. Hänen lisäkseen puhujana adoptioäiti kokemusasiantuntijan roolissa.

Ilmoittaudu webinaariin tästä! Ilmoittautuminen su 27.11. mennessä!

Saara Salo: Perheen perustaminen -webinaari

Aika: Tiistai 29.11.2022 klo 18.00-20.00
Lisätietoa: Webinaari on suunnattu erityisesti kotimaan ja kv-adoptoiduille aikuisille, mutta myös adoptiovanhemmat ja -odottajat ovat tervetulleita

Webinaarissa pureudutaan erityisesti kysymyksiin, jotka koskevat ihmissuhteissa olemisen historiaa ja taitoja. Varhaiset kiintymyskokemuksemme, mahdolliset kivut, haavat, menetykset ja toisaalta myös korvaavat ja suojaavat kokemuksemme vaikuttavat aikuisiässä siihen, millaisilla tunteilla ja ajatuksilla perheen perustamista pohditaan. Webinaarissa tuodaan tietoa ja herätellään miettimään, mitä asioita olisi hyvä pohtia ja oppia itsessä tunnistamaan perheen perustamisen kohdassa, erityisesti kun kyseessä on adoptiotausta.

Saara Salo (PsT, laill. psykoterapeutti) on työskennellyt varhaisen vuorovaikutuksen ja kiintymyssuhteiden parissa koko työuransa.

Ilmoittaudu webinaariin tästä! Ilmoittautuminen su 20.11. mennessä!

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

X