Vapaaehtoisuus

Monipuolinen ja valtakunnallinen tarjontamme on vapaaehtoistemme ansiota! He jakavat kokemustaan, osaamistaan ja aikaansa monin eri tavoin.

Mukaan vapaaehtoistoimintaamme on tervetullut jokainen, joka kokee adoptioasiat omakseen ja haluaa vertaistuesta nauttimisen lisäksi olla mukana luomassa muille mahdollisuuksia sen saamiseen. Emme edellytä valmiita taitoja, sen sijaan tarjoamme mahdollisuuden kehittää itseä ja oppia uutta mielekkään vapaaehtoistyön kautta.

Tehtäviä on erilaisia – toistuvia, kertaluonteisia, tee omaan tahtiin

Meillä on ryhmänvetäjiä, jotka vastaavat ympäri Suomen kokoontuvien vertaisryhmien kokoonkutsumisesta, tiedottamisesta ja raportoinnista toimistolle. Vuosittaiset maatapaamiset järjestää (usein joka kerta vaihtuva) joukko vapaaehtoisia, jotka jakavat tehtävät keskenään. Meillä on nettiohjaajia, jotka vetävät chatteja erilaisista adoptioon liittyvistä aiheista kotoa käsin. Meillä on ihmisiä, jotka kuvaavat, kääntävät, tai kirjoittavat jäsenlehteemme. Meillä on vaikuttamisesta kuutisen kertaa vuodessa kokoustava hallitus, joka linjaa yhdistyksemme suuret linjat ja toiminnan painotukset.

Tukena vapaaehtoisillamme on Helsingin toimistollamme työskentelevä kokopäiväinen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, joka tarjoaa koulutusta, tuottaa tukimateriaalia, tiedottaa ja luo yhteyksiä vapaaehtoistoimijoiden välille.

Apua ja tukea

Tarjoamme joustavasti tukea myös esimerkiksi itse ideoituihin tapahtumiin ja luentoihin.

Vapaaehtoisemme ovat omatoimisesti järjestäneet mm. viikonlopun mittaisen perheleirin, parituntisen tilaisuuden tutustua lapsen kantamiseen kantoliinan tai -repun avulla, psykologin luennon vanhemmille arki-iltana sekä päivän mittaisen seminaarin adoption, juurten etsinnän ja sosiaalisen median suhteesta. Yhdistys voi esimerkiksi lähettää sähköpostitse mainoksen tapahtumastasi tietyn maantieteellisen alueen sisällä asuville jäsenille sekä vinkata siitä sosiaalisen median kanavilla ja kuukausittaisessa jäsenkirjeessä. Neuvomme mielellämme myös yleisissä tapahtuman järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vapaaehtoiseksi voit ryhtyä koska tahansa jättämällä yhteystietosi alta löytyvän nappulan kautta. Voit myös laittaa sähköpostia/soittaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille.

Ota yhteyttä!

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

 • Altti Rannikko
  Altti Rannikko Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

  Yhteyshenkilö adoptiovanhempien ja -odottajien sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 186 9300

X