Rekrytointi

Adoptioperheet ry:n päätehtävä on lisätä adoptoitujen ja adoptiovanhempien hyvinvointia ja ennaltaehkäistä ongelmia kohderyhmiemme arjessa. Olemme Suomen ainoa sekä kotimaasta että ulkomailta adoptoitujen ja adoptoineiden vertaisjärjestö. Tuotamme ja välitämme tutkia ja kokemuksellista tietoa ja valvomme kohderyhmiemme etua.

Teemme yhteistyötä sekä päättäjien, adoption koskettamia kohtaavien ammattilaisten että järjestöalan toimijoiden kanssa.

Haemme mentoritoiminnan asiantuntijaa

Adoptioperheet ry etsii mentoritoiminnan asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Henkilökohtaista vertaistukea tarjoavan mentoritoiminnan asiantuntijana suunnittelet, kehität ja toteutat adoptoitujen sekä adoptiovanhempien, -perheiden ja -odottajien mentoritoimintaa. Työssäsi etsit ja koulutat mentoreiksi haluavia vapaaehtoisia, haastattelet henkilökohtaista vertaistukea kaipaavia mentoroitavia, muodostat mentoripareja, tuet tukisuhteen aloittamisessa ja päättämisessä sekä tukisuhteen aikana. Tehtäviisi kuuluu lisäksi koulutusten ja työnohjauksen suunnittelu ja järjestäminen vapaaehtoisille, vapaaehtoisille viestiminen, yhdistyksen päivittäiseen viestintään osallistuminen ja sidosryhmätyöskentely. Lisäksi tehtäviisi kuuluu toiminnan seurantaa, arviointia ja raportointia. Osallistut myös yhdistyksen muun vertais-, vapaaehtois- ja järjestötoiminnan suunnitteluun.

Tarjoamme monipuolisen, itsenäisen ja mielenkiintoisen työtehtävän, jossa on mahdollisuus kehittää kohderyhmiemme vertaistoimintaa ja lisätä hyvinvointia sekä osaavan ja innostuneen työyhteisön tuen.

Hakijalta toivomme

 • soveltuvaa koulutusta
 • kiinnostusta adoptioaiheisiin
 • kokemusta työskentelystä vaativan vapaaehtoistoiminnan parissa
 • kokemusta kohdata ja tukea erilaisissa, ja haastavissakin, elämäntilanteissa olevia yksilöitä
 • kokemusta koulutusten ja tapahtumien järjestämisestä
 • itsenäistä työotetta ja ajoittaista sopeutumista ilta- ja viikonlopputöihin
 • sosiaalisen median hallintaa
 • hyvää kirjoitus- ja esiintymistaitoa

Eduksi katsomme ruotsin kielen hyvän suullisen ja kirjallisen taidon.

Työ alkaa 1.11.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Työsuhde on kokopäiväinen (37,5 h/vko) sekä toistaiseksi voimassa oleva. Työtehtäviin sisältyy ajoittaista matkustamista kotimaassa. Adoptioperheet ry:ssä töitä tehdään hybridimallissa yhdistyksen toimistolla Helsingin keskustassa tai etätyönä. Palkkaus määräytyy sosiaali- ja terveysalan järjestöjen TES:in vaativuusryhmä 6 mukaan. Peruspalkka tehtävästä on 2753,39 euroa/kk, minkä lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista palkanosaa valitun henkilön kokemuksen perusteella.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo to 5.10.2023 mennessä:  [email protected]. Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Jenny Nyman Ahokas, puh. 040 538 46 52 ma 25.9. klo 10.00-14.00, ti 26.9. klo 10.00-14.00 ja ma 2.10. klo 10.00-14.00 tai tai sähköpostitse [email protected] Työhaastattelut pidetään viikoilla 41-42.

Lisätietoa mentoritoiminnasta

Etsitkö harjoittelupaikkaa?

Ole toiminnanjohtajaamme yhteydessä, mikäli adoptioon liittyvä harjoittelupaikka sopisi opintoihisi.

Arvostamme: 

 • intoa työskennellä ryhmässä sekä muiden työntekijöiden että vapaaehtoistemme kanssa
 • vahvaa suomen kielen kirjallista ulosantia, muusta kielitaidosta on etua
 • kykyä kantaa vastuuta oman työn etenemisestä ja ja pyytää aina tarvittaessa apua
 • mahdollisuutta yliopiston harjoittelutukeen
X