Nostetaan malja vapaaehtoisille!

Adoptioperheet ry:n 20. juhlavuosi on käytännössä takana. Kuluva vuosi on ollut tapahtumatäytteinen ja lämmöllä muistelen taaksepäin. Yhtä ihanaa tapahtumaa vietettiin marraskuun puolivälissä. ”Nostetaan malja teille!”, kuului Vapaaehtoisten päivässä tervetuliaispuheen päätteeksi.  Adoptioperheet ry:llä ...

Adoptioperheet ry:n 20. juhlavuosi on käytännössä takana. Kuluva vuosi on ollut tapahtumatäytteinen ja lämmöllä muistelen taaksepäin. Yhtä ihanaa tapahtumaa vietettiin marraskuun puolivälissä.

”Nostetaan malja teille!”, kuului Vapaaehtoisten päivässä tervetuliaispuheen päätteeksi. 

Adoptioperheet ry:llä on yli 100 vapaaehtoista, jotka mahdollistavat sadoille ihmisille valtakunnallisen vertaistuen saannin. Me arvostamme vapaaehtoisiamme hurjasti ja halusimme järjestää heille kaikille juhlavuoden kunniaksi yhteisen koulutus- ja virkistäytymispäivän.

Välillä oma jaksaminen ja hyvinvointi jäävät toiselle sijalle elämässä tapahtuvien asioiden takia. Siksi lähdimme suunnittelemaan päivää niin, että vapaaehtoiset saisivat keskittyä itseensä ja omaan jaksamiseensa.

Päivään osallistui 12 vapaaehtoista. Paikalla oli ryhmänvetäjiä, chat-vetäjiä, lehtiryhmäläisiä, hallituslaisia sekä vertaisohjaajia. Kaikki yhdistyksen vapaaehtoistyönmuodot olivat siis hienosti edustettuna!

Päivä jatkui alkumaljojen jälkeen livemusiikilla. Moni ei ehkä tiedä, mutta nuorisotoiminnan kehittäjämme Elias Helminen on ensimmäiseltä ammatiltaan muusikko. Elias viihdytti meitä laulamalla ja soittamalla kitaraa.

Vapaaehtoisten hyvinvointiin halusimme paneutua Hyvinvoinnin lähteellä –luennolla, jossa psykoterapeutti antoi vinkkejä ja harjoituksia oman jaksamisen edesauttamiseksi. Hyvinvointia jatkettiin päivällisellä, jossa vapaaehtoisia odotti salaattibuffet. Halusimme, että vieraamme saavat istua valmiiseen pöytään ja keskittyä ruokatauon aikana syömiseen ja rupatteluun. Loppupäivästä saimme kuulla Adoptioperheet ry:n hallituksen puheenjohtaja Salla Saarista aiheesta Uusia ideoita vapaaehtoistyöhön. Vielä lopuksi keskustelimme yhdessä vinkeistä ja hyvistä käytännöistä vapaaehtoistyössä.

Keräsimme myös päivän aikana tietoa siitä miten yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa voitaisiin kehittää ja minkälaista tukea yhdistykseltä haluttaisiin. Tämänkaltaiset tiedot ovat meille kultaakin arvokkaampaa. En siis saanut vain nauttia ihanasta päivästä ihanien vapaaehtoistemme kanssa, vaan vielä myös konkreettisia kehittämisideoita työhöni. Voiko huipumpaa päivää olla?

Kiitos vielä kaikille osallistujille sekä jokaiselle yhdistyksen vapaaehtoiselle, olette arvokkaita!


Kirjoittaja on Adoptioperheet ry:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna-Kaisa Virtanen, joka työskentelee kokopäiväisesti yhdistyksen toimistolla Helsingissä. Hän tarjoaa koulutusta, tuottaa tukimateriaalia, tiedottaa ja luo yhteyksiä vapaaehtoisten välille. 

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki