Mentoreiden rekrytointi ja koulutus

Mentorihankkeen (rahoituksen) päätyttyä kartoitamme tällä hetkellä muita mahdollisuuksia jatkaa mentoritoimintaa. Valitettavasti tällä välin yhdistys ei etsi eikä pysty kouluttamaan toimintaan uusia mentoreita tai solmimaan uusia mentorisuhteita. Jo käynnissä olevia mentorisuhteita jatketaan toistaiseksi.

Mentoreiden rekrytointiprosessi on kaksivaiheinen ja hakijat haastatellaan puhelimitse ennen koulutusta. Perehdytyskoulutuksia järjestetään valtakunnallisesti suomeksi ja ruotsiksi kaksi kertaa vuodessa sekä lähi- että etäkoulutuksina. Pyrimme järjestämään koulutuksia joko etänä tai lähikoulutuksina eri paikkakunnilla sekä keväällä, että syksyllä, joista ainakin yksi on ruotsinkielinen tai kaksikielinen. Koulutusten paikkakunnat valikoituvat osallistujien asuinpaikkakuntien mukaan. Koulutus on yhden viikonlopun kestävä (7+7 tuntia) ja yhteinen sekä adoptoiduille, että adoptiovanhemmille. Koulutus on interaktiivinen, reflektiivinen ja osallistava. Viikonlopun aikana osallistujat pääsevät itse keskustelemaan, pohtimaan ja tekemään harjoituksia yhdessä. Koulutus on maksuton. 

Koulutuksen tavoite on taata kaikille osallistujille tasapuoliset lähtökohdat mentorina toimimiseen. Koulutuksen jälkeen mentorilla on välineitä aktorin kanssa työskentelyyn, mentorin roolin omaksumiseen ja siinä kehittymiseen. Mentori oppii tiedostamaan omat voimavaransa sekä huolehtimaan niistä. Lisäksi mentorit saavat tietotaitoa kohderyhmän sekä ihmisen kohtaamisen kannalta olennaisiin teemoihin.

Mentoriksi valituksi tuleminen edellyttää koulutukseen osallistumista kokonaisuudessaan, jotta kaikilla osallistujilla on samat valmiudet mentorina toimimiseen. Koulutus on osa rekrytointiprosessia, jonka takia lähikoulutukseen ei valitettavasti ole mahdollista osallistua etänä. 

Osallistujille tarjotaan lähikoulutuksen yhteydessä aamukahvit, lounas sekä iltapäiväkahvit. Ilmoitathan mahdollisesta erikoisruokavaliosta (kasvis/vegaani, gluteeniton, laktoositon) hakemuslomaketta täyttäessäsi.  Adoptioperheet ry tarjoaa tarvittaessa osallistujille majoituksen Omena-hotellissa, kahden hengen huoneissa. Pitkämatkalaisille korvataan myös matkakulut, halvimman kulkuneuvon mukaan. Matkalasku-lomakkeita jaetaan koulutuksissa. 

Koulutukseen osallistuminen ei vielä sitouta osallistujia toimintaan. Koulutuksen aikana osallistujat ehtivät vielä itse pohtia tuntuuko toiminta ja mentorin rooli heille sopivalta. 

Koulutuksen teemat

  • Adoptioperheet ry järjestönä
  • Mitä vapaaehtoistyö sekä mentorointi on?
  • Adoptioperheet ry:n mentoritoiminta
  • Avoimuus adoptiossa – adoption jälkeinen tuki ja juurten merkitys
  • Kohtaamisen taito – uskalletaan puhua mielenterveydestä
  • Mentorisuhteen mahdolliset haasteet
  • Mentorointi kokemuksena- kokemusasiantuntijan näkökulma
  • Dialoginen kohtaaminen: miten olla, puhua ja kuunnella?
  • Mentorin rooli; omat kokemukset, voimavarat ja rajat työskentelyssä aktorin kanssa

Tulevat koulutukset

Syksy 2021

25.-26.9 Suomenkielinen etäkoulutus

 

Talvi ja kevät 2021

30.-31.1. Etäkoulutus (suomenkielinen)

6.-7.2. Etäkoulutus (suomenkielinen)

27.-28.3 Etäkoulutus (kaksikielinen/ruotsinkielinen)

 

Syksy 2020

19.-20.9. Etäkoulutus

3.-4.10. Etäkoulutus (ruotsinkielinen)

14.-15.11. Etäkoulutus

Koronavirustilanteen vuoksi koulutukset järjestetään etänä. 

Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse, jos kaipaat lisää tietoa tai haluat keskustella mentoritoiminnasta.

Hae mentoriksi tästä!

X