Hae mentoria

Kaipaisitko mentorin tukea?

”Kuulin erään tutun puhuvan mentoritoiminnasta ja se herätti mielenkiintoni. Tutustuin toimintaan ja päätin hakea mukaan. Kaipasin vertaista juttuseuraa, jonka kanssa voisin kahden kesken, luottamuksellisesti pallotella ajatuksia ja saada tukea omiin pohdintoihin. Jonkun, jolla olisi samankaltaisia kokemuksia takataskussaan ja ymmärtäisi mistä puhun. Alkuun minua hieman jännitti, mutta nyt en voisi olla tyytyväisempi, että lähdin mukaan. Toiminta oli erittäin hyvin järjestetty ja mentorini mahtava. Olen saanut juuri sitä tukea mitä kaipasinkin ja tapaamiset ovat olleet erittäin mukavia ja rentoja. Tiedän, että voin jutella hänelle kaikesta, huoletta. Mentorini on ollut minulle oma kanssakulkija ja luottotyyppi!”  

Kaipaisitko vertaista juttukaveria, jonka kanssa voit luottamuksellisesti jakaa ajatuksia ja pohdintoja adoptioon ja elämääsi liittyen? Mentoroinnin peruspilarina toimii aikuisten adoptoitujen sekä adoptioperheiden kokemusasiantuntijuus. Mentorit ovat täysi-ikäisiä, tehtäväänsä perehdytettyjä, luotettavia, välittäviä vierellä kulkijoita, jotka oman kokemuspohjansa kautta tarjoavat tukea arjessa tai omassa elämässä pohdituttaviin asioihin. Mentorit toimivat tavallisen ihmisen taidoin ja tavoin, eikä heidän tarjoaman tuen ole tarkoitus korvata ammattilaisten tukipalveluita. Mentorointi tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa ja jakaa ajatuksia luotettavan vertaisen kanssa, joka ymmärtää mistä puhut. Mentoroitavaksi voivat hakeutua eri ikäiset adoptoidut, adoptiovanhemmat tai -odottajat, joka toivovat henkilökohtaista vertaistukea  ja jonkun, jonka kanssa jutella luottamuksellisesti. Toimintaan voi hakeutua myös pariskuntana tai perheenä. Mentoripari tapaa toisiaan noin kerran kuussa, mutta toimintamallia sovelletaan aina aktorin toiveisiin ja tuen tarpeeseen sopivaksi. Toiminta on maksutonta.

Jos olet ala-ikäinen toivomme, että huoltajasi on tietoinen osallistumisestasi toimintaan. Jos kaipaat tässä tukea, ei huolta! Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin autamme! Ala-ikäisten aktoreiden kanssa toimivilta mentoreilta tarkistetaan rikosrekisteriote ennen toiminnan aloittamista.

Mentoritoiminnan prosessi

1. Haastattelu

Haastattelun aikana juttelet luottamuksellisesti mentoritoiminnan asiantuntijan kanssa ja kerrot mm. tuen tarpeestasi sekä toiveistasi ja odotuksistasi toimintaan liittyen. Asiantuntija kertoo Teams-tapaamisen yhteydessä lisää toiminnan raameista, mentorin roolista ja mentorisuhteesta. Keskusteluun on hyvä varata 45 minuuttia aikaa.

2. Matchaus

Pyrimme löytämään kaikille hakijoille juuri heille sopivan mentorin. Kun match löytyy, asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo mentoriehdotuksesta. Jos ehdotus on mieleinen, sovitaan aloituskeskustelun ajankohdasta.

3. Aloituskeskustelu

Aloituskeskustelu pidetään videopuhelun välityksellä. Tapaamisessa paikalla ovat mentori/mentorit, aktori/aktorit sekä mentoritoiminnan asiantuntija. Tapaamisen aikana mentoripari/pienryhmä tutustuu toisiinsa ja mietimme yhdessä parin/pienryhmän tavoitteita ja yhteisiä pelisääntöjä.

4. Toiminta alkaa

Aloituskeskustelun yhteydessä sovitaan ajankohta mentoriparin/pienryhmän ensimmäiselle tapaamiselle. Jokainen mentorisuhde on omanlaisensa ja rakennatte siitä yhdessä itsenne näköisen. Mukavia ja antoisia hetkiä mentoroinnin parissa!

X