”Kiitos! Tämä oli hyvä leiri.” – Adoptioperheet ry:n ensimmäinen kesäleiri

Adoptioperheet ry:n ensimmäinen kesäleiri on nyt ohi. Leiri järjestettiin yhteistyössä mainion Lasten Kesä ry:n kanssa ja tämä leiri olikin jo 13. yhteistyöleiri. Hauhon Lomakeskuksen valtasi 73 lasta ja nuorta, kolme ...

Adoptioperheet ry:n ensimmäinen kesäleiri on nyt ohi. Leiri järjestettiin yhteistyössä mainion Lasten Kesä ry:n kanssa ja tämä leiri olikin jo 13. yhteistyöleiri.

Hauhon Lomakeskuksen valtasi 73 lasta ja nuorta, kolme leirinjohtajaa, kaksi Adoptioperheet ry:n työntekijää, yksi leirikummi, Lasten Kesä ry:n toimiston väkeä sekä suuri määrä iloisia ohjaajia. Iso konkkaronkka, eikö?

Yhteistyöleirin pituus oli neljä päivää ja ohjelmassa oli hirmuisesti kaikkea. Ensimmäinen leiripäivä meni toisiin ja leirialueeseen tutustuessa sekä lapset ja nuoret pääsivät myös näyttämään taitonsa uintitesteissä.

Toisena leiripäivänä vietettiin rantabileitä. Bileissä leiriläiset saivat itse päättää mitä tekivät. Ohjelmassa oli uintia, veneilyä, saunomista, vilteillä pötköttelyä, jousiammuntaa, hiusten ja kynsien laittoa, kasvomaalausten tekemistä, makkaran grillausta ja suppailua sup-laudalla. Nopeimmat leiriläiset ehtivät kokeilla kaikkia ohjelmanumeroita. Sää rantabileille oli mitä mainioin ja kaikki näyttivät nauttivan toistensa seurasta sekä kivasta ohjelmasta.

Jokaisena leiripäivänä ehdittiin kerhoilla, ja se onkin tyypillinen ohjelmanumero leireillä. Kerhoilu tarkoittaa, että leirialueella on monta erilaista ohjelmapistettä ja lapset ja nuoret saavat itse päättää mihin aktiviteetteihin he haluava

t osallistua. Hauhon Lomakeskuksessa on puitteet monelle tekemiselle. Tällä leirillä kerhoiluun kuului muun muassa ulko- ja sisäkentällä pelailu, trampoliineilla hyppiminen, karaoken laulaminen, vesiväreillä maalailu sekä seinä- ja korikiipeily. Näiden lisäksi lapset pääsivät tutustumaan ohjaajien kanssa paikalla oleviin kanoihin, marsuihin ja lampaisiin. Lampaat Vappu, Taimi ja Laila ovat hurjan sosiaalisia ja lempeitä eläimiä, jotka todella halusivat rapsutuksia. Spesiaalinumerona leiriläiset pääsivät kokeilemaan myös sumopainia. Hauskannäköistä ja kuumaa hommaa!

Viimeisenä iltana oli tietysti diskon aika. Disko alkoi lauluesityksellä, jossa yksi leiriläisistä lauloi upealla äänellään koordinaattorin kyyneliin. Yhteishenki oli käsin kosketeltavaa. Diskossa tanssittiin porukalla ja limboakin ehdittiin leikkimään. Ilta oli haikea, koska seuraavana päivänä piti lähteä kotiin. Onneksi huhtikuussa leireillään taas!

Lämmin kiitos taas Lasten Kesälle upeasta leiristä ja erityiskiitos jokaiselle lapselle ja nuorelle, jotka osallistuivat leirille. Te olette sanoinkuvaamattoman mahtavia tyyppejä ja teitä tulee aina hurja ikävä!

Kirjoittaja Hanna-Kaisa Virtanen on Adoptioperheet ry:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, joka jäi opintovapaalle tehtävistään syksyllä 2018.

 

Lisätietoja Adoptioperheet ry:n leireistä adoptiolapsille ja -nuorille löydät sivuiltamme leirit.

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki