Katse kohti 20-vuotisjuhlavuotta

Tärkeitä saavutuksia, lämpimiä muistoja ja tietenkin oman identiteetin etsimistä – niitä kaikkia kuuluu pian kaksikymppisen yhdistyksen elinkaareen. Juhlavuoden 2017 aikana tullaan muistelemaan suomalaisen adoption ja yhdistyksen oman historian parhaita paloja, ...

Tärkeitä saavutuksia, lämpimiä muistoja ja tietenkin oman identiteetin etsimistä – niitä kaikkia kuuluu pian kaksikymppisen yhdistyksen elinkaareen. Juhlavuoden 2017 aikana tullaan muistelemaan suomalaisen adoption ja yhdistyksen oman historian parhaita paloja, mutta käännetään ennen kaikkea katse kohti tulevaa. Juhlavuosihumun keskeltä toivottavasti välittyy ainakin se, ettei tapahtumia ja kampanjoita tehdä täällä toimistolla yhdistystä itseään, vaan sen jäseniä varten. 

Juhlavuoden suunnittelu on alkanut jo lähes vuosi sitten, mutta varsinaisesti pyörät laitettiin pyörimään, kun allekirjoittanut liittyi korkeakouluharjoittelijana toimiston porukkaan syksyksi 2016. Vuoden teemaksi valitsimme kohtaamisen. Meille kohtaaminen tarkoittaa sitä, että yhdistys panostaa entistä enemmän jäsenten tasa-arvoiseen kohtaamiseen elämäntilanteesta, iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Myös vaikuttamistyöhön ja tiedon tuottamiseen panostetaan: siihen, että jokainen adoptioperhe saisi kohdata ammattilaisia, joilla on tietoa ja osaamista adoptioperheiden kohtaamiseen.

Syyskuukausien aikana toimistolla on heitelty ilmaan villejä ideoita, luovuttu kaikkein pähkähulluimmista mutta toteutettu niitä hieman vähemmän hulluja ideoita, oltu pohjattoman kiitollisia sekä vapaaehtoisten työpanoksesta että kannustavasta työporukasta, pohdittu jäsentoiminnan kehittämistä, suunniteltu juhlavuoden tapahtumia, muisteltu vanhoja, visioitu tulevaa, otettu kantaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja osallistuttu keskusteluun mediassa ­­– ja tietenkin naurettu paljon yhdessä.

Mikään ei ole palkitsevampaa kuin saada palautetta siitä, että yhdistys tekee jäsenten mielestä merkityksellistä työtä. Syksyn 2016 jäsenkyselyssä kiitosta saivat jäsenlehti, edunvalvontatyö, vertaistoiminta sekä nuorten oma toiminta, ja niihin kaikkiin panostetaan siksi ehdottomasti myös jatkossa. Neljä viidesosaa vastaajista piti jäsenkorttia hyvänä jäsenetuna, ja me täällä toimistolla olimme samaa mieltä. Siksi päätimme tarttua toimeen ja alkaa kartoittaa yhteistyökumppaneita, ja vuoden 2017 aikana olisi tarkoitus saada ensimmäiset jäsenedut. Psst! Jäsenetujen hankkimiseen pääsee jokainen halukas mukaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

Myös kehittämisen kohteita löytyi. Eniten palautetta sai toiminnan pääkaupunkiseutukeskeisyys. Sitä paikkaamaan lanseeraamme ensi vuonna muun muassa paljon toivotut jäsenillat ympäri Suomea.

Paljon uutta on siis tiedossa, ja tätä kirjoittaessani on vuodenvaihde jo aivan nurkan takana ja mielenkiintoinen harjoittelu lopuillaan. Ensimmäinen maistiainen juhlavuodesta on itseasiassa kolahtanut jäsenten postiluukusta vuoden viimeisen lehden mukana juuri ennen joulunpyhiä!

Takavasemmalle väistyvää harjoittelijaa jää harmittamaan ainoastaan yksi asia: nimittäin se, etten saa olla kanssanne juhlimassa upeaa juhlavuotta 2017.

Juhlavuositerveisin,
syksyn harkkari Anna

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki