”Enemmän lettuja, saatiin vain kymmenen”

Marraskuun alussa järjestimme Adoptioperheet ry:n historian ensimmäisen, pelkästään nuorille suunnatun leirin Hauholla. Leiri järjestettiin yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa, ja saimme nauttia heidän ammattitaitoisista ohjaajistaan koko viikonlopun ajan.  Jo leiribussissa ...

Marraskuun alussa järjestimme Adoptioperheet ry:n historian ensimmäisen, pelkästään nuorille suunnatun leirin Hauholla. Leiri järjestettiin yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa, ja saimme nauttia heidän ammattitaitoisista ohjaajistaan koko viikonlopun ajan. 

Jo leiribussissa meininki oli kohdallaan. Kuului iloista, naurun täyteistä ja tuttavallista höpöttelyä. Koko bussin valtasivat hyvä meno ja iloiset kasvot. Suuri osa leiriläisistä tunsi jo entuudestaan toisensa, ja jälleennäkemisten riemu oli käsinkosketeltavaa. Uusiakin ystäviä moni sai viikonlopun aikana!

Leirin aikana ehdimme touhuta kaikenlaista. Saunoimme, pelailimme erilaisia pelejä, diskoilimme lauantai-iltana sekä söimme hyvin. Muurinpohjalettuja paistettiin Akkijärven ihanassa maisemassa ja niitä syötiin masun täydeltä. Leirin ohjelma suunniteltiin nuorten mielipiteiden perusteella. Näin leiristä muokkaantui sellainen kuin nuoret halusivat sen olevan.

Perinteiseen tapaan leirillä oli mukana kaksi leirikummia. Leirikummeina toimivat tällä leirillä Susanna ja Nikolai. Nikolaille tämä leiri oli ensimmäinen. Alta voitte lukea hänen kommentit leiristä.

”Leirikeskus oli tosi mukava paikka ja viihdyin erittäin hyvin siellä. Leirin aikana teimme kaikkea kivaa, esimerkiksi pelasimme korttipelejä, kuuntelimme musiikkia, käytiin illalla paistamassa lettuja ja olihan meillä diskokin. Minun mielestäni parasta leirissä oli se, että olin siellä leirikummina ja sain olla muiden kanssa tekemässä kivoja asioita. Olin ensimmäistä kertaa leirikummina ja ensin pikkuisen jännitti, että miten alku sujuu. Mutta kun näki hieman touhua, niin pääsi itsekin hyvin mukaan. Haluan ehdottomasti uudestaan leirikummiksi, se oli tosi kivaa!  Parasta leirikummina olemisessa on se, että saa olla muiden kanssa!”

Kun koko viikonlopun sai katsoa, miten hyvin nuoret viihtyivät toistensa kanssa, huomasi entistä paremmin, että nuorten omille leireille ja tapahtumille on suuri tarve. Vertaistuen merkitys on ensiarvoisen suuri. Onneksi ensi vuodelle on sovittu kaksi pelkästään nuorille suunnattua leiriä!

Niin kuin jo leiriläisten vanhemmille kerroin, on heillä aivan upeita nuoria!

Kirjoittajana Hanna-Kaisa Virtanen, Adoptioperheet ry:n nuorisotoiminnan kehittäjä.

 

Lue lisää tulevista lasten ja nuorten leireistä.

 

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki