Blogi

Filter kategoriat
  • Kaikki
  • Artikkelit (267)
  • Adoptio-odottajille (67)
  • Adoptiovanhemmille (44)
  • Kotimaan adoptio-odotus (31)
  • Kansainvälinen adoptio-odotus (29)
  • Adoptoiduille (16)
  • Ammattilaisille (13)

Askelmerkkejä avoimuuteen

Ritva Karhu

Perheen vuorovaikutuksellisella avoimuudella tarkoitetaan, että vanhemmat juttelevat adoptiosta lapsensa kanssa. Mitä kertominen edellyttää aikuiselta ja miksi se on lapsen kannalta niin tärkeää?
Adoptiovanhemmille Ammattilaisille Artikkelit

Avoimen adoption yhteys

Piia Vanhatalo

Avoimesa adoptiossa yhteys lapsen ja biologisen vanhemman tai vanhempien yhteydenpito toteutuu sopimuksen mukaan. Adoptiolaki vuodelta 2012 tunnistaa adoptiolapsen oikeuden pitää yhteyttä aikaisempaan vanhempaan.
Adoptiovanhemmille Ammattilaisille Artikkelit

Pitkä taival odotukseen

Uutena odottaja-palstalaisena esittäytyvä Heidi odottaa lasta kotimaan adoption kautta.

Äitini ja siskoni muistelivat, että olin puhunut jo yläasteikäisenä, etten aio synnyttää biologisia lapsia. Suunnitelmissani oli kuulemma adoptoida kolme lasta ulkomailta. Jopa hieman nuorempanakin, leikkieni lomassa, olin asiasta puhunut. Jospa minulla oli jo silloin pieni aavistus asiasta? Joka tapauksessa, tässä sitä ollaan, odottamassa omaa lasta adoption kautta.
Adoptio-odottajille Artikkelit Kotimaan adoptio-odotus

Tervetuloa arkeemme!

Toista lastaan kansainvälisen adoption kautta odottava Mimu

Adoptiolupaa odotellessa ajatukset lentävät yhä useammin lastenhuoneesta kauas Uralin taakse. Lastenhuoneessa kauhistelen, miten sinne mahtuisi vielä toisen lapsen lelut ja vaatteet. Ajatusketju jatkuu mietintöihin lapsen sukupuolesta ja iästä. Mitä isoveljen pieneksi käyneitä vaatteita säästän? Voisiko tyttökin istua sinisellä potalla? Mitä veisimme tuliaisiksi, kun pääsemme lapsen luo? Lasken päiviä, viikkoja, kuukausia ja arvuuttelen, milloin pääsemme katsomismatkalle. Ajatukset päässä sulautuvat sopaksi, ja palaan arkeen saamatta mihinkään vastauksia. On vielä siedettävä odottamisen epämääräisyyttä.
Adoptio-odottajille Artikkelit Kansainvälinen adoptio-odotus

Voimaa vanhempainvalmennuksesta

Adoptioperheet

Juttu on ilmestynyt lehdessä Adoptioperheet 2/13. Teksti: Lilly Korpiola Tulistuva, tottelematon tai levoton lapsi saatetaan tulkita koulussa käytöshäiriöiseksi. Kun lapsi ei ole oppinut säätelemään omia …
Adoptiovanhemmille Artikkelit

Glukoosi-6-fosfaattidehydrogenaasin (G6PD) puutos

Anne Mäkipernaa, dosentti, lastentautien ja –hematologian erikoislääkäri (HUS); Vesa Eskola, LT, lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri (TAYS)

Glukoosi-6-fosfaattidehydrogenaasientsyymin (G6PD) puutos on peritty tila, missä veren punasoluissa ei ole riittävästi tätä entsyymiä. Tämän entsyymin tehtävänä on suojella punasoluja hapettavien yhdisteiden vaikutuksilta. Kun punasolujen hapettuminen kiihtyy, ne hajoavat eli hemolysoituvat. G6PD-entsyymin puutteen merkitys korostuu tilanteissa, joissa punasolut joutuvat tavallista voimakkaamman hapettumisen kohteeksi. Punasoluja hapettavia ulkoisia tekijöitä voivat olla tietyt lääkkeet tai ravintoaineet ja infektiot.
Adoptiovanhemmille Ammattilaisille Artikkelit

Elämää G6PD-puutoksen kanssa

Adoptioperheet

Juttu on ilmestynyt lehdessä Adoptioperheet 1/13. Teksti: Johanna G6PD-puutoksesta tiedetään Suomessa varsin vähän. Tapaamme lapsen lastenkodilla. Kaikki on hyvin, lapsi on terve ja vaikuttaa reippaalta. …
Adoptiovanhemmille Artikkelit

Kansainvälisesti adoptoidut koulussa

Adoptioperheet

Juttu on ilmestynyt lehdessä Adoptioperheet 1/13. Teksti: Heidi Ruohio   Vielä julkaisemattoman väitöskirjani mukaan adoptiolapset ovat koulussa potentiaalisen kiusaamisen tai ainakin nimittelyn kohteita. Haastateltavien mukaan …
Adoptiovanhemmille Adoptoiduille Artikkelit

Yhteinen odotus

Toista lastaan kansainvälisen adoption kautta odottava Mimu

Viimeinen varsinainen neuvontakerta oli joulukuussa, selvityksen lukeminen helmikuussa. Sosiaalityöntekijän kotikäynnin aikana mieheni oli ainoa meistä, joka käyttäytyi normaalisti. Tavallisesti puhelias poikamme jännitti tapaamista eikä suostunut kommentoimaan mitään kysymyksiin tulevasta pikkuveljestä tai -siskosta. Poika vain villitsi ja nauroi hepulissa. Koiranpentumme unohti jo oppimansa sisäsiisteyden, joten lastenhuoneen esittelyn aikana kuljin rätin kanssa sen perässä. Kaiken kruununa minä vielä itkaisin vähän lopuksi.
Adoptio-odottajille Artikkelit Kansainvälinen adoptio-odotus

Sisarusta odotellessa

Mimu, odottaa toista lasta kansainvälisen adoption kautta syksystä 2012 lähtien

Perheeseemme kuuluu minun ja mieheni lisäksi vuosi sitten Venäjältä saapunut pian 5-vuotias hurmuripoika, jonka kanssa olen kotona vuoden loppuun asti. Alun perin halusimme adoptoida sisarukset, mutta lopulta päädyimme odottamaan yhtä lasta kerrallaan. Sisarus on silti pysynyt koko ajan mielessämme, ja nyt saimme luvan aloittaa uuden prosessin.
Adoptio-odottajille Artikkelit Kansainvälinen adoptio-odotus

Kuinka suojella lasta syrjinnältä?

Lotta Ventelä

Olemme varautuneet kyselyihin adoptiotaustasta, niitä osaamme odottaa. Mutta osaammeko me valtaväestöön kuuluvat vanhemmat valmentaa lapsiamme eriarvoiseen kohteluun?
Adoptiovanhemmille Artikkelit

Adoptioperhe rakentuu rakkaudesta

Päivi Suutari

Australialaisten Julia ja Barry Rollingsin perhe ei mahdu perinteiseen perhemallin muottiin. Monimuotoisen suurperheen syntyminen ei ollut helppoa, mutta lopputulos on sen jäsenille sitäkin palkitsevampi. Perheytymisen tunnemyrskyjä on seurannut syvä rakkaus.
Adoptio-odottajille Adoptiovanhemmille Artikkelit
Edellinen 1151617 Seuraava
Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki