Adoptoiduille nuorille

Järjestämme monenlaista toimintaa eri-ikäisille adoptoiduille nuorille sekä varhaisnuorille. Tältä sivulta löydät ajankohtaisia tapahtumia, ympäri Suomea kokoontuvia nuorten ryhmiä sekä tietoa yhdistyksen nuorisotoiminnasta.

On huippuu tavata muita adoptoituja nuoria ja tehdä yhdessä jotain kivaa.
-Adonuori

Tule mukaan erilaisiin tapahtumiin, leireille, etä- ja livetapaamisiin ja liity myös nuorisojäsentemme upeaan joukkoon sekä kurkkaa olisitko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena!

Tulevat adoptoitujen nuorten tapahtumat 2022

Adonuorten Megazone-tapahtuma Tampereella la 11.6. klo 14.45-17 (K-10)

Tule mukaan lasersotailemaan Tampereen Megazoneen (Hammareninkatu 6, 33100 Tampere) lauantaina 11.6. klo 14.45 eteenpäin. Pelailun jälkeen syömme Ainoya -ravintolassa (Yliopistonkatu 50, 33100 Tampere).

Tapahtuma on suunnattu 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille kansainvälisesti ja kotimaan adoptoiduille nuorille ja se on maksuton!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä!

Menneet adoptoitujen nuorten tapahtumat 2022

Adonuorten Zoom-miitti #12 to 3.3. klo 18-19

Kevään ensimmäisessä Adonuorten Zoom-miitissä vierailee Kolumbiasta adoptoitu Oscar Lehtinen. Oscar on työskentelee kriisityöntekijänä ja on mukana tekemässä mm. Adoptoidun ääni -podcastia. Tule mukaan juttelemaan Oscarin ja muiden adoptoitujen kanssa. Mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin.

Adonuorten Zoom-miitti #13 to 5.5. klo 17.30-18.30

Kevään toisessa Adonuorten Zoom-miitissä vierailee Venäjältä adoptoitu Mikaela Mäkinen. Mikaela tekee mm. sisältöä Instagramiin ja TikTokiin. Tule mukaan juttelemaan Mikaelan ja muiden adoptoitujen kanssa. Mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin.

Ilmoittaudu tästä ti 3.5. mennessä!

Adonuorten Laserareena Espoossa la 23.4. klo 13-16 (K-10)

Tule mukaan lasersotailemaan Kauppakeskus Iso-Omenassa (Piispansilta 9a, 02230 Espoo) sijaitsevalle Laserareenalle! Pelailun jälkeen syömme Friends & Burgers -ravintolassa.

Tapahtuma on suunnattu 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille kansainvälisesti ja kotimaan adoptoiduille nuorille ja se on maksuton!

Adonuoret Mysteeriin Jyväskylässä ma 25.4. (K-12)

Huhtikuussa suunnataan kohti Jyväskylää ja siellä pakopelien maailmaan Mysteeriin yhdessä adonuorten kanssa. Pakopelien jälkeen suunnataan ruokailemaan yhdessä läheiseen ravintolaan. Tule mukaan tapaamaan muita adoptoituja nuoria ja viettämään hauska ilta!

Tapahtuma on suunnattu 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille kotimaan ja kansainvälisesti adoptoiduille nuorille ja se on maksuton!

Adoptoitujen nuorten ryhmät

Porin seudun adonuoret (11-16-vuotiaat)

Porin ryhmän vetäjinä toimivat Marja ja Milena. Lisätietoja ryhmästä sekä ilmoittautumiset Marjalle (040 558 5022 / tomberg.marja(a)gmail.com). Ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran syksyllä 2018.

Jyväskylän seudun adonuoret (12-vuotiaista ylöspäin)

Ryhmänvetäjänä toimii adoptoitu nuoret aikuiset Ada ja Karla. Lisätietoja ryhmästä ja tapaamisista Adalta ada.koskinen(a)hotmail.com / dm Instagramissa @ada.koskinen tai Karlalta karmala.karla(a)gmail.com / 040 063 8383. Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee pyydettäessä.

Vaasan adonuorten ryhmä (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

VAASAN RYHMÄ ETSII VETÄJIÄ! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä vertaistoiminnan suunnittelijaan.

Turun seudun adoptionuoret -ryhmä (13-17-vuotiaille)

Turun nuorten ryhmän vetäjinä toimivat adoptiovanhemmat Suvi ja Päivi. Lisätietoja ryhmän toiminnasta ja tapaamisista Päiviltä sähköpostitse: paipel(a)utu.fi. Ilmoittautumiset tapahtumiin turkuadonuoret(a)gmail.com. Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee pyydettäessä.

PK-seudun adonuorten ryhmä (11–vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Pk-seudun adonuorten ryhmää vetävät aikuiset adoptoidut Lilja ja Katja. Voit ottaa yhteyttä Liljaan sähköpostitse: lilja.maria.bamberg(a)gmail.com tai puhelimitse Katjaan 044 534 4555 pyytää heitä tai vapaaehtoistoiminnan koordinaattoria lisäämään sinut WhatsApp-ryhmään, mitä kautta tapaamisista pääsääntöisesti tiedotetaan.

Tampereen adonuorten ryhmä

Tampereella kokoontuu nuorten ryhmä tapaamisten ja tapahtumien merkeissä. Tampereen nuorten ryhmän kokoontumiset näet kalenterista tai kysy lisää kerhon vetäjältä.

Ryhmänvetäjänä toimii adoptoitu aikuinen Teresa (teresa.iltola(a)gmail.com, 044 283 5853).

Nuorten treffit Kuopiossa

Hei sinä 13-18 -vuotias nuori! Tule tapaamaan muita adoptionuoria mukavan tekemisen, herkuttelun ja rennon yhdessäolon merkeissä nuorten omaan ryhmään. Pääset suunnittelemaan hauskaa toimintaa ja juttelemaan nuorille ajankohtaisista asioista. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa, neljä kertaa keväällä ja neljä syksyllä.
Ilmoittaudu osoitteeseen psnuortentreffit(a)gmail.com. Ilmoita seuraavat tiedot:

 • nimi ja syntymävuosi, osoitetiedot, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite
 • vanhemman/vanhempien nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja mukaan voit tulla myös kesken vuoden. Nuorten treffejä järjestävät Pohjois-Savon adoptioperheiden ryhmän vapaaehtoiset yhteistyössä Adoptioperheet ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

+9 -vuotiaiden lasten ryhmä Kuopiossa

Kuopiossa kokoontuu myös oma ryhmä +9 -vuotiaille adoptoiduille samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin Pohjois-Savon adoptioperheiden paikallisryhmä (katso kokoontumisajat kalenterista). Varhaisnuoria ohjaa nuori 13-18 -vuotiaiden ryhmästä, jonka lisäksi +9 -vuotiailla on oma vastuuaikuinen. Lisätietoa +9 -vuotiaiden ryhmästä saat laittamalla viestin osoitteeseen psnuortentreffit(a)gmail.com.

Kouvolan adoptionuorten ryhmä

Kouvolassa kokoontuu ryhmä, joka on tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmä tapaa noin neljä kertaa vuodessa.

Tapaamisissa nuoret saavat tavata toisiaan turvallisessa ympäristössä ja kehitellä yhdessä mukavaa, heille mielekästä toimintaa!

Ryhmänvetäjänä toimivat Jaana Hinkkuri-Oksanen (jaana.hinkkuri-oksanen(a)pp.inet.fi / 040 706 3134) sekä Anu Peltonen (anu.k.peltonen(a)gmail.com / 040 718 0591). Ryhmä tapaa Lehdokin nuorisotalolla, osoitteessa Madekuja 1, Kouvola.

Kaikki mukaan rohkeasti ryhmään ja pitämään hauskaa yhdessä!

Pohjois-Suomen / Oulun adonuorten ryhmä

Pohjois-Suomen adonuorten ryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa (ainakin toistaiseksi) Oulussa ja vetäjänä toimivat Terhi ja Johanna. Lisätietoja ja yhteydenotot sähköpostitse: terhi.sainio(a)gmail.com tai puhelimitse (soitto, tekstiviesti, WhatsApp): 050 543 8612.

Keski-Savon adonuorten ryhmä

Myös Keski-Savon alueella kokoontuu nyt tuore adonuorten ryhmä. Lisätietoa tapaamisista saat verkkosivujemme kalenterista.

Ryhmänvetäjänä toimii aikuinen adoptoitu Rinna (rinna.nea(a)gmail.com / 040 484 9445)

Puuttuuko paikkakuntasi nuorilta vertaistoimintaa? Olisitko itse halukas sitä järjestämään, mutta et tiedä mitä voisit tehdä?

Onko nuorten tapaamisten järjestäminen kuormittavaa ja viekö se paljon aikaa jo muutenkin vähäisestä vapaa-ajasta? Ei ole ja ei vie. Nuorten tapaamisen järjestäminen on yllättävän helppoa. Pelkästään se, että nuoret saavat tavata vertaisiaan omassa paikassaan on erittäin tervetullutta toimintaa. Sen oheksi voi järjestää pientä osallistavaa toimintaa, esimerkiksi leipomista tai leffailtoja. Nuorille vertaistoiminta on erityisen tärkeää ja ohjaajille toiminta on palkitsevaa. Ryhmien tapaamiset löydät kalenteristamme!

Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotoiminnan kehittäjään, jos olet valmis ryhtymään ryhmänvetäjäksi! Lisäohjeita nuorten toiminnan järjestämiseen löydät täältä.

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

Oletko 13-29-vuotias adoptoitu nuori? Liity nuorisojäseneksemme!

Nuorisojäsenenä saat monenlaisia jäsenetuja ja pääset osallistumaan edullisemmin toimintaan sekä toimimaan halutessasi vapaaehtoisena. Kurkkaa lisää tietoa nuorisojäsenten eduista täältä!

Vuoden 2022 nuorisojäsenkampanjassa jokainen kuluvana vuonna liittynyt nuorisojäsen saa itselleen, muiden jäsenetujen lisäksi, yhden (1) Finnkinon elokuvalipun. Kampanjassa myös jokaisesta liittyneestä nuorisojäsenestä suosittelija kuittaa itselleen yhden (1) Finnkinon elokuvalipun. Suosittelemalla nuorisojäsenyyttä voit siis ansaita useita elokuvalippuja! Suosittelijan täytyy olla täys-, kannatus- tai nuorisojäsen ja liittyvä nuorisojäsen kirjoittaa liittymislomakkeeseen suosittelijan nimen. Liity ja mainosta nuorisojäsenyyttämme ja lähde sen jälkeen vaikka porukalla leffaan!

Liity nuorisojäseneksi täällä! 

Lasten ja nuorten leirit

Järjestämme lapsille ja nuorille leirejä yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa. Leirit pidetään Akkijärven rannalla Hauhon lomakeskuksessa. Adoptoidut leireilevät ohjaajien ja leirikummien kanssa. Lue lisää leireistä täältä.

Voinko etsiä alaikäisenä tietoja taustastani?

Adoptoidulla on oikeus pyytää taustatietojaan adoptioviranomaisilta iästä riippumatta. Joskus kuulee sanottavan, että adoptoidun tulee olla täysi-ikäinen saadakseen tietoa juuristaan. Tämä tieto ei pidä paikkaansa. On kuitenkin aina suositeltavampaa pyytää apua adoption ammattilaisilta kuin etsiä omin päin.

Alaikäinen voi olla yhteydessä sosiaalityöntekijään yhdessä adoptiovanhempiensa tai muun tukihenkilön kanssa, mutta myös yksin. Useimmat adoptiovanhemmat ymmärtävät lapsensa tiedontarvetta ja haluavat olla tukena etsinnässä. Jos vanhempasi eivät jostain syystä suhtaudu juurien etsimiseen myötämielisesti, sosiaalityöntekijä voi opastaa heitä tiedon ja avoimuuden tärkeydestä.

Vaikka adoptiovanhemmat vastustaisivat tietojen antamista, sinulla on joka tapauksessa oikeus palveluun ja tietoon juuristasi myös alaikäisenä. Adoptiovanhemmilla ei ole oikeutta kieltää sinua etsimästä tietoa. Koska asiakirjoissa voi olla jotain hankalia ja yllättäviä tietoja, on tärkeää, että sinä saat tarvittavan tuen niiden käsittelyssä, etkä jää yksin tietojen kanssa.

Jos et tiedä, miten voit toimia, voit aina olla yhteydessä meihin Adoptioperheissä ja voidaan yhdessä miettiä, miten edetä. Yhteystiedot löydät täältä!

X