Adoptoiduille nuorille

Monet adoptoidut nuoret kaipaavat ja haluavat kohdata vertaisiaan. Tältä sivulta löydät ajankohtaisia tapahtumia, ympäri Suomea kokoontuvia nuorten ryhmiä sekä tietoa yhdistyksen nuorisotoiminnasta.

On huippuu tavata muita adoptoituja nuoria ja tehdä yhdessä jotain kivaa.
-Adonuori

Tule mukaan erilaisiin tapahtumiin, leireille, etä- ja livetapaamisiin ja liity myös nuorisojäsentemme upeaan joukkoon sekä lähde vapaaehtoiseksi esimerkiksi leirikummin tai vertaisnuoren roolissa!

Adoptoitujen nuorten tapahtumat 2023

Nuorten aikuisten adoptoitujen saunailta

Aika: Sunnuntai 8.10. klo 16-20
Paikka: Adoptioperheet ry:n toimisto (Kalevankatu 16, 00100 Helsinki)
Lisätietoa: Tapahtuma on suunnattu kaikille kv- ja kotimaan adoptoiduille nuorille aikuisille ja suuntaa antava ikäraja on 18-30v+

Tule mukaan tapaamaan muita nuoria aikuisia adoptoituja saunomisen ja pienen naposteltavan sekä rennon juttelun merkeissä Adoptioperheiden toimitiloihin, josta löytyy saunatila hienoilla maisemilla sisäpihalle ja lähirakennusten kattojen yli. Saunominen tapahtuu vain uima-asuissa ja tapahtumaan voi myös osallistua vaikkei haluaisikaan saunoa. Paikalle voi myös saapua illan mittaan, jos on esimerkiksi muuta menoa iltapäivällä.

Tapaaminen on tarkoitettu kaikille nuorille aikuisille adoptoiduille (suuntaa antava ikähaarukka 18-30v+) ja osallistuminen on maksutonta. Toimistolla tapahtuman aikaan yhdistyksestä on myös adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö Elias Helminen, joka on tapaamisen ajan tavoitettavissa.

Tapahtumaan on rajallinen määrä paikkoja (erityisesti saunomisen osalta), joten ilmoittauduthan ripeästi!

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä! Ilmoittautuminen su 1.10. mennessä!

Adonuoret Vaasan pakopeliin

Aika: Lauantai 28.10. klo 11.45-14.00
Paikka: FindOut Vaasa (Ylätori 2, Kauppakeskus Rewell 203, 65100 Vaasa)
Lisätietoa: Tapahtuma on suunnattu kaikille 13v ja sitä vanhemmille kotimaan sekä kansainvälisesti adoptoiduille nuorille

Tule tapaamaan muita adoptoituja nuoria pakopelin ja ruokailun merkeissä lokakuun lopussa Vaasan FindOutissa. Tapahtuma on osallistujille täysin maksuton (sis. pakopelin ja ruokailun).

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä! Ilmoittautuminen su 22.10. mennessä!

Adonuorten Zoom-miitti #18

Aika: Maanantai 6.11. klo 18.00-19.00
Paikka: Etänä Zoom-alustalla
Lisätietoa: Tapahtuma on suunnattu kaikille kotimaan sekä kansainvälisesti adoptoiduille nuorille

Syksyn Adonuorten Zoom-miitissä maanantaina 6.11. klo 18-19 vierailijana on Camilo Miettinen. Camilo on Kolumbiasta adoptoitu ja mm. Espoon Bluesissa ja TPS:ssä urallaan pelannut ex-jääkiekkoilija. Hän toimii nykyisin jääkiekkovalmentajana junioritasolla.

Tule siis mukaan tapaamaan etänä muita adoptoituja sekä juttelemaan Camilon kanssa! Mukana miitissä myös Elias Adoptioperheiltä.

Miittiin voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä ja vaikka vain kuuntelemaankin!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä! Ilmoittautuminen to 2.11. mennessä!

Adoptoitujen nuorten ryhmät

Porin seudun adonuoret

Porin ryhmä etsii vetäjiä!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä adopotoitujen vertaistoiminnan projektipäällikköön.

 

Jyväskylän seudun adonuoret (12-vuotiaista ylöspäin)

Ryhmänvetäjänä toimii nuoret aikuiset adoptoidut Emilia ja Karla. Lisätietoja ryhmästä ja tapaamisista Emilialta emilia.nieminen02(at)hotmail.fi / 044 355 6381 tai Karlalta karmala.karla(at)gmail.com / 040 063 8383. Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee pyydettäessä.

Vaasan adonuorten ryhmä (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Vaasan ryhmä etsii vetäjiä!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä adopotoitujen vertaistoiminnan projektipäällikköön.

Turun seudun adoptionuoret -ryhmä (13-17-vuotiaille)

Turun nuorten ryhmän vetäjinä toimivat adoptiovanhemmat Suvi ja Päivi.

Lisätietoja ryhmän toiminnasta ja tapaamisista Päiviltä sähköpostitse: paipel(a)utu.fi. Ilmoittautumiset tapahtumiin turkuadonuoret(a)gmail.com.

Ryhmällä on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon pääsee pyydettäessä.

PK-seudun adonuorten ryhmä (11–vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Pk-seudun adonuorten ryhmää vetävät aikuiset adoptoidut Lilja, Teresa, Maria & Mira.

Voit ottaa yhteyttä Teresaan 044 283 5853 tai Liljaan lilja.maria.bamberg(a)gmail.com tai pyytää Teresaa tai adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikköä lisäämään sinut WhatsApp-ryhmään, mitä kautta tapaamisista pääsääntöisesti tiedotetaan.

Tampereen adonuorten ryhmä

Tampereen ryhmä etsii vetäjiä!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä adopotoitujen vertaistoiminnan projektipäällikköön.

Nuorten treffit Kuopiossa

Hei sinä 13-18 -vuotias nuori! Tule tapaamaan muita adoptionuoria mukavan tekemisen, herkuttelun ja rennon yhdessäolon merkeissä nuorten omaan ryhmään. Pääset suunnittelemaan hauskaa toimintaa ja juttelemaan nuorille ajankohtaisista asioista. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa, neljä kertaa keväällä ja neljä syksyllä.

Ilmoittaudu osoitteeseen psnuortentreffit(a)gmail.com. Ilmoita seuraavat tiedot:

 • nimi ja syntymävuosi, osoitetiedot, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite
 • vanhemman/vanhempien nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja mukaan voit tulla myös kesken vuoden. Nuorten treffejä järjestävät Pohjois-Savon adoptioperheiden ryhmän vapaaehtoiset yhteistyössä Adoptioperheet ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

+9 -vuotiaiden lasten ryhmä Kuopiossa

Kuopiossa kokoontuu myös oma ryhmä +9 -vuotiaille adoptoiduille samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin Pohjois-Savon adoptioperheiden paikallisryhmä (katso kokoontumisajat kalenterista). Varhaisnuoria ohjaa nuori 13-18 -vuotiaiden ryhmästä, jonka lisäksi +9 -vuotiailla on oma vastuuaikuinen.

Lisätietoa +9 -vuotiaiden ryhmästä saat laittamalla viestin osoitteeseen psnuortentreffit(a)gmail.com.

Kouvolan adonuorten ryhmä

Kouvolan ryhmä etsii vetäjiä!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä adopotoitujen vertaistoiminnan projektipäällikköön.

Pohjois-Suomen / Oulun adonuorten ryhmä

Pohjois-Suomen adonuorten ryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa (ainakin toistaiseksi) Oulussa ja vetäjänä toimivat Terhi ja Johanna.

Lisätietoja ja yhteydenotot sähköpostitse: terhi.sainio(a)gmail.com tai puhelimitse (soitto, tekstiviesti, WhatsApp): 050 543 8612.

Keski-Savon adonuorten ryhmä

Myös Keski-Savon alueella kokoontuu nyt tuore adonuorten ryhmä. Lisätietoa tapaamisista saat verkkosivujemme kalenterista.

Ryhmänvetäjänä toimii aikuinen adoptoitu Rinna (rinna.nea(a)gmail.com / 040 484 9445)

WhatsApp-ryhmiä

Adoptoiduille nuorille ja aikuisille löytyy myös WhatsApp-ryhmiä, joissa jaetaan vertaistukea ja jutellaan erilaisista asioista.

Nuorille ja nuorille aikuisille adoptoiduille suunnattuun ryhmään voit liittyä laittamalla viestiä ryhmän ylläpitäjälle Thidalle: 045 273 2500.

Aikuisille adoptoiduille suunnattuun ryhmään voit liittyä laittamalla viestiä ryhmän ylläpitäjälle Naalle: stellanaasippola(a)yahoo.co.uk / 050 305 6493.

Vertaisryhmä paikkakunnallesi?

Puuttuuko paikkakuntasi nuorilta vertaistoimintaa? Olisitko itse halukas sitä järjestämään, mutta et tiedä mitä voisit tehdä?

Onko nuorten tapaamisten järjestäminen kuormittavaa ja viekö se paljon aikaa jo muutenkin vähäisestä vapaa-ajasta? Ei ole ja ei vie. Nuorten tapaamisen järjestäminen on yllättävän helppoa. Pelkästään se, että nuoret saavat tavata vertaisiaan omassa paikassaan on erittäin tervetullutta toimintaa. Sen oheksi voi järjestää pientä osallistavaa toimintaa, esimerkiksi leipomista tai leffailtoja. Nuorille vertaistoiminta on erityisen tärkeää ja myös vetäjille toiminta on palkitsevaa. Ryhmien tapaamiset löydät kalenteristamme!

Ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaaan, jos olet valmis ryhtymään ryhmänvetäjäksi! Lisäohjeita nuorten toiminnan järjestämiseen löydät täältä.

 • Elias Helminen
  Elias Helminen Adoptoitujen vertaistoiminnan projektipäällikkö

    

  Yhteyshenkilö adoptoitujen nuorten ja aikuisten oman sekä vapaaehtoistoiminnan osalta
  045 882 7080

Lasten ja nuorten leirit

Järjestämme lapsille ja nuorille leirejä yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa. Leirit pidetään Akkijärven rannalla Hauhon lomakeskuksessa. Adoptoidut leireilevät ohjaajien ja leirikummien kanssa.

Lue lisää leireistä täältä.

Liity nuorisojäseneksi

Oletko 13-29-vuotias adoptoitu nuori? Liity nyt nuorisojäseneksemme, se kustantaa vain 5€/vuosi! Nuorisojäsenenä saat erilaisia jäsenetuja ja pääset osallistumaan edullisemmin toimintaan sekä toimimaan halutessasi vapaaehtoisena.

Liity nuorisojäseneksi täällä!

Voinko etsiä alaikäisenä tietoja taustastani?

Adoptoidulla on oikeus pyytää taustatietojaan adoptioviranomaisilta iästä riippumatta. Joskus kuulee sanottavan, että adoptoidun tulee olla täysi-ikäinen saadakseen tietoa juuristaan. Tämä tieto ei pidä paikkaansa. On kuitenkin aina suositeltavampaa pyytää apua adoption ammattilaisilta kuin etsiä omin päin.

Alaikäinen voi olla yhteydessä sosiaalityöntekijään yhdessä adoptiovanhempiensa tai muun tukihenkilön kanssa, mutta myös yksin. Useimmat adoptiovanhemmat ymmärtävät lapsensa tiedontarvetta ja haluavat olla tukena etsinnässä. Jos vanhempasi eivät jostain syystä suhtaudu juurien etsimiseen myötämielisesti, sosiaalityöntekijä voi opastaa heitä tiedon ja avoimuuden tärkeydestä.

Vaikka adoptiovanhemmat vastustaisivat tietojen antamista, sinulla on joka tapauksessa oikeus palveluun ja tietoon juuristasi myös alaikäisenä. Adoptiovanhemmilla ei ole oikeutta kieltää sinua etsimästä tietoa. Koska asiakirjoissa voi olla jotain hankalia ja yllättäviä tietoja, on tärkeää, että sinä saat tarvittavan tuen niiden käsittelyssä, etkä jää yksin tietojen kanssa.

Jos et tiedä, miten voit toimia, voit aina olla yhteydessä meihin Adoptioperheissä ja voidaan yhdessä miettiä, miten edetä. Yhteystiedot löydät täältä!

X