Adoptiovanhempia tarvitaan, nyt!

Jos vähääkään mietit voisiko sinun perheeseesi tulla joskus adoptiolapsi, pieni tai kouluikäinen, niin toimi nyt. Ota selvää, kysele ja hakeudu adoptioneuvontaan. Se on paikka miettiä olisiko adoptiovanhemmuus sinun/teidän juttu. Toimi ...

Jos vähääkään mietit voisiko sinun perheeseesi tulla joskus adoptiolapsi, pieni tai kouluikäinen, niin toimi nyt. Ota selvää, kysele ja hakeudu adoptioneuvontaan. Se on paikka miettiä olisiko adoptiovanhemmuus sinun/teidän juttu. Toimi nyt, jottei aika lopu kesken. Adoptioneuvonta ja lapsitiedon odottaminen vie vuosia. Yläikäraja on 49v.

Mitä enemmän olen ihania adoptiovanhempia tavannut, niin sitä enemmän yhdistävät ominaisuudet ovat nousseet esille: sosiaalisuus, neuvottelutaidot (niin lapsen kuin aikuisten kanssa), tavoitteeseen pyrkiminen, rentous, leikkiminen ja ihan tavallinen vanhemmuus. Vaikka samaan aikaan adoptiovanhemmat ovat olleet myös tiedostavia, lapsen traumataustan ymmärtäviä (asupa itse varhaislapsuutesi lastenkodissa ihmisten vaihtuessa ympärillä ja yritä siinä kehittää itsellesi turvallinen ja vakaa mieli) ja korjaavia sekä tietenkin rakastavia.

Adoptiovanhempia tarvitaan. Ihan tavallisia ihmisiä, jotka haluavat tarjota lapselle kodin. Rakastavan kodin.

 

Kirjoittajana Anu ”Uppis” Sauliala, joka sai olla töissä Adoptioperheet ry:llä 2012-2014 kehittäen vapaaehtoistoimintaa ja samalla oppia paljon adoptiosta. Ja joka haluaa jakaa adoptiotietouttaan yhä edelleen muille.

 

Tutustu adoptioprosessiin graafisena polkuna, niin tiedät, mistä pääsee alkuun!

Adoptioperheet ry
Kalevankatu 16,
00100 Helsinki