Olet täällä

Vertaistuki

Adoptioperheet kokevat vertaistuen yhdeksi tärkeimmistä voimavaroista. Jo odottajat hyötyvät muiden odottajien ja perheellistyneiden hakijoiden tuesta ja kokemuksista. Ennen kaikkea siitä hyötyvät aikanaan kotiin saapuvat lapset. 

Tämän takia meillä on koko maassa toimiva vertaistukiverkosto. Järjestämme jatkuvasti erilaisia jäsentapaamisia, koulutuksia ja luentoja.Tapahtumakalenteristamme sekä Facebook-sivultamme  löydät parhaiten tiedot siitä milloin ja missä tapaamisia järjestetään.

Me haluamme olla sinun tukenasi adoptiopolun jokaisella askeleella: odotusaikanasi, lapsen kotiin saatuasi ja hänen kanssaan kasvaessasi.

Adoptioperheet ry:llä on toimintaa ympäri Suomen Helsingistä Lappiin. Järjestämme vapaaehtoisvoimin muun muassa vertaisryhmätapaamisia, juurimaatapaamisia, vertaistoimintaa verkossa, teemallisia Sunnuntaibrunsseja, nuorisotoimintaalasten ja nuorten leirejä sekä tuettuja perhelomia. Lisäksi julkaisemme omaa lehteä, tuotamme luentoja nettiin ja tarjoamme erilaisia tukimuotoja erityistarpeisille adoptoiduille Diagnoosittomat-hankkeemme avulla.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan toimintaamme! Jäsenenämme toimintamme on sinulle edullisempaa. Kaikkea toimintaamme on myös mahdollista tulla toteuttamaan vapaaehtoisena  ja otamme myös mielellämme vastaan ideoita, kuinka sinä vapaaehtoisena laajentaisit tai kehittäisit toimintaamme. 

Tule mukaan! 


 

Vertaistuki on samanlaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten toisilleen antamaa tukea. Vain toinen adoptiovanhempi ymmärtää, millaista on odottaa lasta vuosia sekä kasvattaa adoptiolasta. Vertaistuessa jaetaan kokemuksia, puretaan tunteita sekä saadaan tietoa ja ratkaisumalleja arjen tilanteisiin.

 

Sosiaalinen pääoma, joka muodostuu adoptiovanhemmille kertyneestä kokemuksesta, on yhdistyksen merkittävin voimavara. Jokaisella jäsenellä on omat vahvuutensa, joilla voidaan tasoittaa muidenkin adoptiopolkuja. Lue lisää eri osallistumismahdollisuuksista!