Olet täällä

Tiedotteet/uutiset

17.4.2018
Kevätkokous Kotolassa ti 24.4.2018

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Kotolassa (Yrjönkatu 29 A, Helsinki) tiistaina 24.4.2018 klo 17-18.30. Tervetuloa!

Kokouksen esityslista

Kokouksen jälkeen hyväksytty tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 löytyvät sivulta Viralliset paperit.

12.4.2018
Adoptioperheiden perhevapaat yhtäläiseksi ns. normiperheiden kanssa

Adoptioperheet ry:n pitkäaikaisin vaikuttamiskohde, yhtäläiset perhevapaat, saivat 11.4.2018 siunauksensa hallituksen kehysriihen päätöksellä.
Kaikki ajamamme parannukset perhevapaisiin toteutuvat, myös korotus adoptiotukeen! 
Lämmin kiitos kaikille jäsenillemme ja aktiiveillemme, jotka olitte mukana tekemässä muutosta!
Lue tarkemmin perhevapaauudistussivultamme

4.4.2018
Jäsenet Lapsimessuille edullisemmin!

Huomio jäsenet! Olettehan huomanneet, että jäsenkortilla saa neljän euron lippualennuksen kevään Lapsimessuista. Messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.-22.4. Liput voi ostaa ovelta ja näyttämällä jäsenkorttia saatte alennuksen. Vaikka jäsenkorteissa lukee, että kortti voimassa maaliskuuhun 2018 asti, niin saatte alennuksen sillä! Lisätietoja messuista täältä!

Mukavia messuja!

3.4.2018
Ilmoittautuminen nuorten kesäleirille on nyt auennut!

Kesäleiri järjestetään 1.-4.8.18 kauniissa Hauhon Lomakeskuksessa ja on tarkoitettu adoptoiduille 9-17-vuotiaille nuorille. Leirillä nuoret ovat kahdessa erillisessä ryhmässä (9-12-vuotiaat ja 13-17-vuotiaat) ja molemmille ryhmille on omat ohjelmansa. Leirillä mukana ovat Lasten Kesä ry:n kokeneet ohjaajat, nuorisotoiminnan kehittäjä Elias Helminen, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna-Kaisa Virtanen sekä leirikummeja. 

Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä! 

28.3.2018
Julkaisimme oppaan adoptioperheistä lastensuojelun asiakkaina

​ Adoptioperhe lastensuojelun asiakkaana -opas on tarkoitettu kaikille adoptioperheitä työssään kohtaaville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä tukitoimia tarvitsevien adoptioperheiden vanhemmille. Opas kokoaa yksiin kansiin sekä ammattilaispuheenvuoroja että adoptioperheiden kokemuksia lastensuojelun asiakkuudesta ja sitä edeltäneistä tukitoimista. Äänessä ovat niin adoptioperheiden parissa työskentelevät ammattilaiset, adoptiovanhemmat kuin aikuiset adoptoidutkin.

​Toivomme, että tieto leviää mahdollisimman laajalle. Voit tilata opasta maksutta tai printata/selata verkossa näköistiedostoa. Toivomme, että samassa yksikössä pystytään kierrättämään julkaisua, jotta painosta riittää. 

22.3.2018
Mentorihankkeen suunnittelijaksi valittu Minna Vihavainen

Sosiaalityöntekijä Minna Vihavainen aloittaa mentorihankkeen suunnittelijan tehtävässä 9.4.2018. Minnalla on monipuolinen työ- ja vapaaehtoiskokemus järjestö- ja adoptiokentällä sekä erinomaiset verkostot, joten uskomme hankkeen lähtevän rivakasti liikkeelle yhdessä ohjausryhmän, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Toivotamme Minnan lämpimästi tervetulleeksi työyhteisöömme!

21.3.2018
YK:n Rasisminvastainen päivä 21.3.


Suomikin monimuotoistuu koko ajan, joten on todennäköistä törmätä rasismiin myös kotimaassa. Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa näihin tilanteisiin, ja olla mukana luomassa turvallisempaa ympäristöä kaikille - myös tämän teemaviikon ulkopuolella. Hyviä ohjeita löytyy paitsi SPR:n kampanjasivulta myös omasta oppaastamme Adoptoidun kokema rasismi, jonka voit tilata painettuna tai tulostaa pdf:nä.  

12.3.2018
#Adoptionilo -kampanja ma 12.3. - su 18.3.2018

Tällä viikolla nostetaan esiin adoptioon liittyvää iloa tunnisteella #adoptionilo sosiaalisen median kanavissa!
Liity mukaan Facebook-kampanjaan niin näet, mikä tuottaa iloa muissa adoptioperheissä!
Osallistua voit monella tavalla, katso esimerkkejä sivultamme Adoptionilo (tai ruotsiksi Adoptionsglädje)!

8.3.2018
Ryhmänvetäjien etsintäkuulutus!

Oletko liikunnallinen, osaat ohjata ja pidät ihanista lapsista? Jos vastasit kyllä, olet etsimämme henkilö. Eiköhän perusteta yhdessä adoptoitujen lasten ikioma liikuntakerho!

Useat jäsenemme ovat toivoneet pääkaupunkiseudulle alakouluikäisten lasten ikiomaa liikuntakerhoa. Kerhon kesto voi olla yhden tunnin ja liikkua voisi vaikka kerran kuukaudessa. Liikunta voi olla esimerkiksi polttopalloa, sählyä, tanssia tai vaikka jalkapalloa. Voisiko juuri sinua kiinnostaa ryhmänvetäminen tai tiedätkö jonkun, kenet voisit ilmiantaa? Suosittelemme myös aina, että ryhmällä olisi kaksi vetäjää! Jos et asu pääkaupunkiseudulla ja kiinnostuit, niin ota myös yhteyttä. Tällaista toimintaa kaivattaisiin varmasti monille muillekin paikkakunnille!

Me tuemme parhaamme mukaan ryhmän perustamisessa!

Yhteys vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin:

hanna-kaisa.virtanen (at) adoptioperheet.fi / 045 1869300

15.2.2018
Uusimme ilmeemme!

Uuden tunnuksen takana on Syyskuu Graphic Design. Pyysimme tunnusta, joka toisi esiin adoption monia näkökulmia ja osapuolia, ja mielestämme Petra tavoitti ajatuksen hienosti!
Myös verkkosivumme uusitaan paitsi ilmeeltään myös rakenteeltaan kevään aikana! Kiitos kaikille palautetta meille antaneille!

Sivut

Tilaa syöte Tiedotteet/uutiset