Olet täällä

Tiedotteet/uutiset

19.1.2018
Mentorihankkeeseen etsitään suunnittelijaa

Adoptioperheet ry on käynnistämässä kolmevuotista hanketta, jonka aikana kehitetään koulutusmalli ja vapaaehtoisten mentoreiden valtakunnallinen verkosto. Nyt hankkeeseen haetaan suunnittelijaa, joka innostuu järjestötyöstä, uuden kehittämisestä, vapaaehtoisten kanssa työskentelystä ja kouluttamisesta.

Voimme tarjota sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen työnkuvan adoptiokentällä sekä innostuvan työyhteisön, jossa jaamme sekä haasteet että onnistumiset. Odotamme hakemustasi 2.2. mennessä.

Rekrytointi-ilmoitus
Lisää mentorihankkeesta

15.1.2018
Miten parantaisimme verkkosivujamme?

Meillä on monta eri kohderyhmää, joita haluamme palvella tarjoamalla mahdollisimman selkeää tietoa adoptiosta ja siihen liittyvistä teemoista. 
Otamme opiksemme antamastasi palautteesta, ja teemme tulevista kotisivuistamme paremmin jäsennellyt!

Tässä linkki verkkokyselyyn, jonka yhteydessä voit jättää myös yhteystietosi, mikäli olet käytettävissä myös syventävään puhelinhaastatteluun. Etsimme 10 haastateltavaa, jotka edustavat mahdollisimman erilaisia käyttäjiä. Teknistä tietämystä tai kokemusta verkkoprojekteista ei tarvita, juuri sinun oma kokemuksesi sujuvuudesta ja tiedon löytymisestä on meille arvokas!! Haastatteluun osallistujille annamme kiitokseksi elokuvaliput. 

11.1.2018
Adoptivfamiljer rf och Adopterade Finland rf har sammansmältat

I årskiftet har Adoptivfamiljer rf och Adopterade Finland rf gått ihop så, att vi är härav en förening. Det betyder att vår förmåga att möta och stöda vuxna adopterade kommer att styrka märkbart. Vår verksamhet kommer även att vara ännu mer landsomfattande.

Tervetuloa mukaan Adopterade Finland -yhdistyksen jäsenet! Aikuisten adoptoitujen yhdistyksen yhteensulautuminen Adoptioperheisiin vahvistaa kokemusasiantuntijuuttamme adoptoituna olemisen osalta. Se vahvistaa myös yhdistyksen valtakunnallista, erilaisiin tarpeisiin vastaavaa toimintaa sekä ruotsinkielisten jäsentemme mahdollisuutta käyttää omaa äidinkieltään vertaistoiminnassa.

22.12.2017
Valviran adoptiokoulutus 25.1.2018

Valviran adoptiolautakunta järjestää adoptioaiheisen koulutuksen torstaina 25.1.2018 klo 9.00–16.00 Säätytalolla (Snellmaninkatu 9–11, Helsinki). Maksuttoman koulutuksen ohjelma ja ilmoittautumistiedot liitteessä.

      

                                         

 

8.12.2017
Kutsu Adoptioperheet ry:n syyskokoukseen 16.12.2017

Adoptioperheet ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 16.12.2017 yhdistyksen toimitiloissa Helsingissä, Yrjönkatu 29 A 1, kello 11-13.
Kokouksessa annetaan puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan katsaus nykytilanteesta, valitaan yhdistykselle hallitus ja puheenjohtaja vuodelle 2018, sekä päätetään ensi vuoden toiminnan linjat ja jäsenmaksun suuruus.

Täydellinen esityslista on luettavissa täältä. Muut liitteet on saatavissa pyydettäessä toiminnajohtajalta. 

Lämpimästi tervetuloa päättämään yhteisistä asioistamme!

yhdistyksen hallituksen puolesta, Anu Uhtio, Adoptioperheet ry:n toiminnanjohtaja

27.11.2017
Adoptio lastensuojelun keinona -tutkimuksen tuloksia

Löydät Pysyvä koti lapselle -seminaarissa esitellyt Adoptio lastensuojelun keinona -tutkimuksen tiivistetyt tulokset täältä.
Valmis tutkimusraportti ilmestyy joulukuussa 2017!

16.11.2017
Ilmoittautuminen ensi vuoden tammikuun lasten leirille on alkanut!

Järjestämme jälleen tammikuussa lasten leirin yhdessä Lasten Kesä ry:n kanssa. Leiri pidetään 12.-14.1.2018 Hauhon lomakeskuksessa ja se on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille adoptoiduille lapsille. Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä!

24.10.2017
Syyskokous / Föreningsmöte 16.12. klo 11
Tervetuloa syyskokoukseen la 16.12.2017

Adoptioperheet ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 16.12.2017 klo 11 - 13 yhdistyksen toimitiloissa Helsingissä (Yrjönkatu 29 A). 

Tässä kokouksessa valitaan hallitus ja puheenjohtaja seuraavalle kaudelle, eli vuodeksi 2018.
Mikäli vaikuttaminen adoptiokenttään tätä kautta kiinnostaa, tai tunnet sinulla olevan annettavaa yhdistystoiminnan kautta, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Anu Uhtioon (at) adoptioperheet.fi

Esim. seuraavasta linkatusta koulutuksesta voi hakea oppia hallitustyöskentelystä, ja uusille hallituslaisille järjestämme aina perehdytyksen. 

SOSTE ja Opintokeskus Sivis järjestävät oppimispajan valtakunnallisten järjestöjen hallitusten jäsenille. Oppimispajan aiheena on luottamusjohdon rooli ja hyvät käytännöt yhdistyshallinnossa.
Koulutus on maksuton, to 2.11. klo 15 - 17.30 Sosten toimitiloissa Helsingissä. Myös verkko-osallistuminen on mahdollista, mutta vaatii ilmoittautumisen. 

Välkommen till föreningsmöte lördag 16.12.2017

Adoptivfamiljer rfs lagstadgade föreningsmöte ska hållas på lördag 16.12.20174 klo 11 - 13 på vår lokal i Helsingfors (Georsgatan 29 A). 

På mötet ska det väljas styrelsen och ordförande till år 2018.
Om du känner att det intresserar dig att främja adoptionstemor och vill agera i föreningen, vänligen kontakta med 
verksamhetsledare Anu Uhtio (at) adoptioperheet.fi. 

5.10.2017
Pysyvä koti lapselle -seminaari Eduskunnassa 22.11.

Järjestämme Lasten oikeuksien viikolla eduskuntaseminaarin adoption hyödyntämättömistä mahdollisuuksista suomalaisessa lastensuojelussa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan keskiviikkona 22.11. klo 8.45 alkaen!

Pysyvä koti lapselle -seminaarissa yhdistyksen tutkija Eveliina Heinonen kertoo, mitä lapsia ja perheitä kohtaavat ammattilaiset ajattelevat lastensuojelullisen adoption käytöstä ja millaisia kokemuksia heillä siitä on. Lisäksi kotimaan adoption kokemusasiantuntijat kertovat omista kokemuksistaan.

28.9.2017
Pohjoismailla on hyvät edellytykset vastaanottaa adoptiolapsia

Suomi isännöi Pohjoismaisten adoptiojärjestöjen kattojärjestö Nordic Adoption Councilin (NAC) konferenssia Helsingissä 29.9.2017. Konferenssissa pureudutaan ajankohtaisiin ilmiöihin kansainvälisissä adoptioissa – esimerkiksi siihen, kuinka sosiaalinen media on muuttanut ja muuttaa adoptiomaailmaa sekä adoptoitujen elämää. Uudet tekniikat ovat tuoneet muutoksia esimerkiksi adoptoitujen henkilöiden omien juurien etsimiseen.

Pohjoismaat ovat edelläkävijöitä kansainvälisessä adoptiotoiminnassa. NAC perustettiin virallisesti 1995 ja sen tavoitteena on kehittää kansainvälisten adoptioiden edellytyksiä sekä adoptiolasten hyviä kasvuolosuhteita Pohjoismaissa.

Lue lehdistötiedote
 

Sivut

Tilaa syöte Tiedotteet/uutiset