Olet täällä

Perhelomat

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry on päättänyt hakemuksestamme myöntää tuetun loman yhteensä kahdellekymmenelle adoptioperheelle vuoden 2018 pääsiäiselle sekä heinäkuulle.

Ajankohdat ja tarkemmat tiedot:

MTLH on valinnut 11 perhettä Yyterin Kylpylähotelliin (Sipintie 1, 28840 Pori) pääsiäisen lomalle 29.03.2018 -03.04.2018.
Ihanaa lomaa valituille! Saat lomajärjestöltä infokirjeen loman sisällöstä.


Ajankohta: Heinäkuu 16.07.2018 -21.07.2018
Lomateema: Voimaa vertaisuudesta, omatoimiset lapsiperheet
Lomapaikka: Kylpylähotelli Kunnonpaikka (Jokiharjuntie 3, 70910 Siilinjärvi)
Osallistujamäärä: 10 perhettä (yhteensä 20 aikuista ja 20 lasta)
Hakuaika päättyy: 16.04.2018

 

Tuetulla lomalla on mahdollisuus koko perheen voimin ladata akkuja adoptioperheen arkeen ja vanhemmuuteen. Lomiin sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma. Aikuiset maksavat lomasta omavastuun (20€/henkilö), mutta lapset pääsevät lomailemaan ilmaiseksi. Lomalla on mahdollista kokoontua vertaisten kesken, ja lomapaikka tarjoaa mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Hakemus lomalle tulee jättää viimeistään kolme (3) kuukautta ennen loman alkamisajankohtaa. Voit hakea luonnollisesti myös muita tuettuja perhelomia kuin adoptioperheille kiintiöityjä lomia. Muistathan, että samalle perheelle voidaan myöntää tuettu loma vain joka toinen vuosi.


Miten hakea lomalle?

Lomatukihakemus tehdään järjestävän lomajärjestön sivuilla. Jos haluat, voit hakea myös jollekin muulle lomajärjestöjen tuetulle perhelomalle kuin pääsiäislomalle. Katso alta, miten perustella perheesi tarve tuetulle lomalle. 

HUOM! Adoptioperheet ry ei vastaa lomatukihakemuksista eikä päätä, keitä lomalle valitaan. Yhdistyksen kautta ei ole näin ollen mahdollista tiedustella lomalle hyväksymistä, vaan tiedustelut tehdään aina järjestävän lomajärjestön kautta. 

Lomatuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Adoptioperheiden kannattaa mainita adoptioprosessin ja mahdollisen hakumatkan kustannukset sekä lapsen kotihoidon vaikutukset perheen talouteen, sekä arkielämän kuormittavuus. Jokainen hakemus käsitellään yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. STEA:n antamien ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosiPoikkeuksia lomatuen myöntämisessä voidaan tehdä ainoastaan omaishoitajien kohdalla, heille lomatuki voidaan myöntää harkiten peräkkäisinäkin vuosina. Tällöinkin huomioidaan muut hakijat ja etusijalle menevät hakijat, joilla edellisestä lomatuesta on pidempi aika tai ovat ns. ensikertalaisia lomatuen hakijoita. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan kaikilta lomajärjestöiltä myönnetty lomatuki.

Hakemuksessa kannattaa esittää myös vaihtoehtoisia loma-aikoja. (Tosin silloin kyse vain tavallisesta lomasta, jolloin muiden adoptioperheiden osuminen samalle lomajaksolle ei ole kovin todennäköistä.) Hakemukset säilyvät automaattisesti jonossa mahdollisia peruutuspaikkoja varten. Perusteluja-kohtaan on syytä kirjoittaa myös mahdolliset ruokavaliossa huomioitavat asiat. Lemmikkieläimen mukaan ottamisesta on sovittava suoraan lomakohteen kanssa.

Koska lomalle tulee hakea?

Lomatukihakemus tulee toimittaa suoraan lomajärjestöön viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää

Koska lomalle pääsystä ilmoitetaan?

Lomatuen myöntämisestä ilmoitetaan ainoastaan lomatuen saajille. Kutsu lomalle lähetetään valituille noin kahta kuukautta ennen loman alkua (pääsiäisen ja heinäkuun 2018 osalta) MTLH:sta joko postitse tai hakijan antamaan/vahvistamaan sähköpostiosoitteeseen. Kielteisestä lomatukipäätöksestä ei ilmoiteta.

Mitä loma maksaa?

Vuoden 2018 lomaviikoilla aikuisten omavastuuosuus on 20 €/vrk ja alle 17-vuotiaat lapset lomailevat ilman omavastuuta. Sen laskuttaa (pääsiäisen ja heinäkuun 2018 osalta) MTLH ry suoraan valituilta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö ja yleinen vapaa-ajan ohjelma. Lomatukea ei myönnetä matkakustannuksiin.

Lisätietoja

Adoptioperheet ry ei vastaa lomavalinnoista vaan sen tekee Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry. Mikäli haluat tiedustella valinnoista, ota yhteyttä suoraan Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:een. Myönteisestä lomapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle noin 2 kuukautta ennen loman alkua. Kielteisestä päätöksestä ei ilmoiteta. Kyselyjä voi tehdä 2 kuukautta ennen haetun loman alkua arkisin klo 9.00 – 13.00 010 2193 460 tai 050-408 3898.