Olet täällä

Odotus

Adoptiopolku alkaa siitä, kun hakija alkaa haaveilla lapsesta adoption kautta. Hän ryhtyy etsimään tietoa adoptiosta ja alkaa pohtia adoptioprosessin käynnistämistä. Adoptio-odotus on valmistautumista vanhemmuuteen. Matkalla on epätietoisuutta prosessin kestosta ja etenemisestä, pitkään odotukseen liittyvät tunnevaihtelut, pelko prosessin keskeytymisestä, mutta ennen kaikkea adoptio-odotus on valmistautumista lapsen kotiintuloon. Odotusaika kannattaa hyödyntää verkostojen rakentamiseen, tiedon hankkimiseen sekä omien vahvuuksien löytämiseen.

Seuraamme Kotimaan ja kansainvälisen odottajan ajatuksia heidän adoptiopoluillaan sekä jäsenlehdessämme että verkossa. Löydät varmasti molempien kirjoittajien jutuista tuttuja tunteita!

Jokaisen adoptio-odottajan kannattaa luoda vahva adoptioverkosto ympärilleen. Se onnistuu helpoiten Adoptioperheet ry:n paikallisryhmien kautta. Kannattaa myös aktiivisesti osallistua maatapaamisiin sekä perheaikaa.fi:n adoptiochatteihin, ryhmiin ja luentoihin. Oletko tietoinen erilaisista tuista ja vapaista? Tutustu yhteenvetoomme, niin osaat ajaa etujasi jo lasta odottaessa. 

Videoita aiheesta:
Adoptio-odotus - Kasvua vanhemmuuteen, (video) luennoitsijana Sanna Mäkipää, 3.4.2013
Paljonko adoptio maksaa ja mistä kustannukset muodostuvat? , (video) haastateltavana Anu Uhtio, 19.3.2012
Täytyykö adoptiovanhemman olla superihminen? , (video) haastateltavana Anu Uhtio, 12.3.2012