Olet täällä

Maatapaamiset

Täysin vapaaehtoisvoimin järjestettävät maatapaamiset kokoavat yhteen odottajia ja perheitä aina tietystä adoptiomaasta. Vertaistukea, rentoa yhdessä oloa, luentoja ja lasten sekä nuorten ilonpitoa. Kannattaa osallistua!

Pääosin maatapaamiset järjestetään kesäaikaan tai alkusyksystä yhden viikonlopun mittaisina. Tapaamisissa tärkeintä on toisten perheiden tapaaminen, leppoisa yhdessä oleminen, tiedon jakaminen, keskustelut ja kansainvälisesti adoptoitujen syntymäkulttuurin vahvistaminen. Adoptioperheet ry pitää tapaamisia erittäin tärkeänä vertaistuen muotona ja haluaa siksi tukea ja kannustaa niiden järjestämistä. 

Vuoden 2018 maatapaamiset:

 

(Maatapaamisista lisää tietoa pian!)

 

Vuonna 2017 järjestettiin seuraavat maatapaamiset:

Maatapaamisen jälkeen järjestäjät käykää täyttämässä raportti tapaamisestä täältä! 

Vuonna 2016 järjestettiin seuraavat maatapaamiset:

”Vertaistuen keskeisimpiä etuja ovat adoptioperheiden jakama suuri tietomäärä sekä ymmärrys. Adoptioperheet kokivat, ettei kukaan muu kuin toinen adoptiovanhempi voi ymmärtää, millaista on odottaa lasta useita vuosia sekä kasvattaa adoptiolasta. Vertaistuessa jaettiin kokemuksia, purettiin tunteita sekä saatiin tietoa. Sieltä sai avun moniin arjen pulmatilanteisiin. Siellä luotiin ystävyssuhteita, jotka kantoivat vertaistapaamisten ulkopuolelle. Se myös antoi tulkintakehyksen ja auttoi hahmottamaan, mikä on normaalia adoptiolapsen käytökseen ja kehitykseen liittyen ja mikä ei.”  Matikainen, Ulla. Adoptioperheiden tuen tarve ja vertaistuki -tutkimus. Adoptioperheet ry 2012.

Lattarit järjestetään samassa paikassa 11.-12.8.2018