Olet täällä

Lapsille ja nuorille

Puuttuuko paikkakuntasi nuorilta vertaistoimintaa? Olisitko itse halukas sitä järjestämään, mutta et tiedä mitä voisit tehdä?

Onko nuorten tapaamisten järjestäminen kuormittavaa ja viekö se paljon aikaa jo muutenkin vähäisestä vapaa-ajasta? Ei ole ja ei vie. Nuorten tapaamisen järjestäminen on yllättävän helppoa. Pelkästään se, että nuoret saavat tavata vertaisiaan omassa paikassaan on erittäin tervetullutta toimintaa. Sen oheksi voi järjestää pientä osallistavaa toimintaa, esimerkiksi leipomista tai leffailtoja. Nuorille vertaistoiminta on erityisen tärkeää ja ohjaajille toiminta on palkitsevaa. Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotoiminnan kehittäjään, jos olet valmis ryhtymään ryhmänvetäjäksi! 

Lisäohjeita nuorten toiminnan järjestämiseen löydät täältä. Voit myös kysyä lisää nuorisotoiminnan kehittäjältä.

Nuorisotoiminnan kehittäjä Elias Helminen

elias.helminen(at)adoptioperheet.fi, 045 8827080

Facebook: Elias Adoptioperheet-työntekijä Helminen 


Adonuoret Mikkelin Huonepakopeliin 20.1.2018 klo 11:45-16

Tammikuussa suuntaamme kohti Huonepakopeliä (Kauppakeskus Stellassa, Hallituskatu 3-5, 50100 Mikkeli) ja sen jälkeen lähellä sijaitsevaa nuorisotila Starlightia (Maaherrankatu 12, 50100 Mikkeli). Huonepakopelin suositusikäraja on 12v., mutta nuoremmat voivat osallistua tapahtuman ohjaajan seurassa. Starlightissa hengaillaan ja pelaillaan pienen naposteltavan äärellä.

Ilmoittaudu tiistaihin 16.1.2018 mennessä WhatsAppilla/tekstiviestillä: 045 882 7080 tai sähköpostilla: elias.helminen@adoptioperheet.fi nuorisotoiminnan kehittäjä Eliakselle.


Lasten ja nuorten viikonloppuleirit
Järjestämme lapsille ja nuorille leirejä, yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa. Leirit pidetään Akkijärven rannalla Hauhon lomakeskuksessa. Adoptoidut leireilevät ohjaajien ja leirikummien kanssa. 

Lue lisää leireistä


Vaasan adonuorten ryhmä (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Vaasan ryhmän vetäjinä toimivat aikuiset adoptoidut Hanna sekä Catharina ja he puhuvat molempia kotimaisia kieliä. Hannan tavoittaa numerosta 044 053 5988 tai sähköpostitse hanna.ekblad@hotmail.com ja Catharinan numerosta 050 326 4969 tai sähköpostitse catharina.snellman@netikka.fi.


Turun seudun adoptionuoret -ryhmä (13-17-vuotiaille)

Turun seudun adoptionuoret tapaavat Raision seurakuntatalon tiloissa, Nurkassa. Tiedossa rentoa hengailua ja touhua. Ryhmän koordinaattorina toimii Tiina Koivisto (040 704 6016) ja ryhmänvetäjänä Watti Koivisto (044 212 1121). Lämpimästi tervetuloa mukaan! 


PK-seudun adonuorten ryhmä (11–vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Nyt on aika kokoontua adoptoitujen lasten ja nuorten kanssa yhteen. Tiedossa mukavaa yhdessä oloa, hengailua ja jutustelua.

Ryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa, kaksi tuntia kerrallaan. Ryhmänvetäjänä toimii väliaikaisesti nuorisotoiminnan kehittäjä Elias (elias.helminen@adoptioperheet.fi, 045 882 7080). Mukana myös vertaisohjaajia, jotka ovat nuoria adoptoituja.

Ryhmä tapaa Pikku Huopalahden nuorisotalolla (osoitteessa Hilda Flodinin aukio 1). Keskustasta pääsee paikalle esimerkiksi busseilla 40 ja 43, jotka lähtevät Elielinaukiolta. Bussista kun hyppää pois Tilkan kohdalla, niin siitä on 700 metrin kävelymatka nuorisotalolle. 


Nuorten treffit Kuopiossa 

Hei sinä 13-18 -vuotias nuori! Tule tapaamaan muita adoptionuoria mukavan tekemisen, herkuttelun ja rennon yhdessäolon merkeissä nuorten omaan ryhmään. Pääset suunnittelemaan hauskaa toimintaa ja juttelemaan nuorille ajankohtaisista asioista. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa, neljä kertaa keväällä ja neljä syksyllä.

Ilmoittaudu osoitteeseen psnuortentreffit@gmail.com. Ilmoita seuraavat tiedot:
• nimi ja syntymävuosi, osoitetiedot, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite
• vanhemman/vanhempien nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja mukaan voit tulla myös kesken vuoden. Nuorten treffejä järjestävät Pohjois-Savon adoptioperheiden ryhmän vapaaehtoiset yhteistyössä Adoptioperheet ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.  


+9 -vuotiaiden lasten ryhmä Kuopiossa

Kuopiossa kokoontuu myös oma ryhmä +9 -vuotiaille adoptoiduille samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin Pohjois-Savon adoptioperheiden paikallisryhmä (katso kokoontumisajat kalenterista). Varhaisnuoria ohjaa nuori 13-18 -vuotiaiden ryhmästä, jonka lisäksi +9 -vuotiailla on oma vastuuaikuinen. Lisätietoa +9 -vuotiaiden ryhmästä saat laittamalla viestin osoitteeseen psnuortentreffit@gmail.com. 


Tampereen ADO K9- kerho

Tampereella kokoontuu yli yhdeksän vuotiaiden kerho milloin minkäkin kutkuttavan ohjelman merkeissä. ADO K9- kerhon kokoontumiset näet kalenterista tai kysy lisää kerhon vetäjiltä. 

Thea Sormunen-Kenttälä, 050 338 5799


Kouvolan adoptionuorten ryhmä

Kouvolassa kokoontuu ryhmä, joka on tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmä tapaa noin neljä kertaa vuodessa.

Tapaamisissa nuoret saavat tavata toisiaan turvallisessa ympäristössä ja kehitellä yhdessä mukavaa, heille mielekästä toimintaa!

Ryhmänvetäjänä toimivat Jaana Hinkkuri-Oksanen (jaana.hinkkuri-oksanen(at)pp.inet.fi / 040 706 3134) sekä Anu Peltonen (anu.k.peltonen@gmail.com / 040 718 0591). Ryhmä tapaa Lehdokin nuorisotalolla, osoitteessa Madekuja 1, Kouvola.

Kaikki mukaan rohkeasti ryhmään ja pitämään hauskaa yhdessä!