Olet täällä

Lapsille ja nuorille

Puuttuuko paikkakuntasi nuorilta vertaistoimintaa? Olisitko itse halukas sitä järjestämään, mutta et tiedä mitä voisit tehdä?

Onko nuorten tapaamisten järjestäminen kuormittavaa ja viekö se paljon aikaa jo muutenkin vähäisestä vapaa-ajasta? Ei ole ja ei vie. Nuorten tapaamisen järjestäminen on yllättävän helppoa. Pelkästään se, että nuoret saavat tavata vertaisiaan omassa paikassaan on erittäin tervetullutta toimintaa. Sen oheksi voi järjestää pientä osallistavaa toimintaa, esimerkiksi leipomista tai leffailtoja. Nuorille vertaistoiminta on erityisen tärkeää ja ohjaajille toiminta on palkitsevaa. Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotoiminnan kehittäjään, jos olet valmis ryhtymään ryhmänvetäjäksi! 

Lisäohjeita nuorten toiminnan järjestämiseen löydät täältä. Voit myös kysyä lisää nuorisotoiminnan kehittäjältä.

Nuorisotoiminnan kehittäjä Elias Helminen

elias.helminen(at)adoptioperheet.fi, 045 8827080

Facebook: Elias Adoptioperheet-työntekijä Helminen 


Lasten ja nuorten viikonloppuleirit
Järjestämme lapsille ja nuorille leirejä, yhteistyössä Lasten Kesä ry:n kanssa. Leirit pidetään Akkijärven rannalla Hauhon lomakeskuksessa. Adoptoidut leireilevät ohjaajien ja leirikummien kanssa. 

Lue lisää leireistä


Adonuoret Jyväskylän Megazoneen -tapahtuma perjantaina 4.5.2018 (K-7)

Perjantaina 4.5. suuntaamme adonuorten kanssa kohti Jyväskylän Megazonea klo 18.15 alkaen. Kahden avoimen pelin jälkeen nautitaan pienestä naposteltavasta sekä juotavasta Megazonen kabinetissa ja tapahtuma päättyy klo 20.30. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille adoptoiduille nuorille. Tapahtuma on nuorisojäsenillemme (alle 15v osallistujilla vaaditaan vanhemman/vanhempien jäsenyys) ilmainen ja ei-jäsenille tapahtuma kustantaa 15€/hlö (sis. kaksi Megazone-peliä, hengailun, naposteltavat ja juotavat Megazonen kabinetissa). 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta mahtuu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan! (ILMOITTAUTUMINEN SUNNUNTAIHIN 22.4. MENNESSÄ!)


Vaasan adonuorten ryhmä (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)

VAASAN RYHMÄ ETSII UUTTA VETÄJÄÄ!


Turun seudun adoptionuoret -ryhmä (13-17-vuotiaille)

Turun seudun adoptionuoret tapaavat Raision seurakuntatalon tiloissa, Nurkassa. Tiedossa rentoa hengailua ja touhua. Ryhmän koordinaattorina toimii Tiina Koivisto (040 704 6016) ja ryhmänvetäjänä Watti Koivisto (044 212 1121). Lämpimästi tervetuloa mukaan! 


PK-seudun adonuorten ryhmä (11–vuotiaat ja sitä vanhemmat)

Nyt on aika kokoontua adoptoitujen lasten ja nuorten kanssa yhteen. Tiedossa mukavaa yhdessä oloa, hengailua ja jutustelua.

Ryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa, muutaman tunnin kerrallaan. Ryhmänvetäjänä toimii itse adoptoitu Teresa (teresa.iltola@gmail.com / 044 283 5853). Mukana usein myös vertaisohjaajia, jotka ovat nuoria adoptoituja.

Ryhmä tapaa Pikku Huopalahden nuorisotalolla (osoitteessa Hilda Flodinin aukio 1). Keskustasta pääsee paikalle esimerkiksi busseilla 40 ja 43, jotka lähtevät Elielinaukiolta. Bussista kun hyppää pois Tilkan kohdalla, niin siitä on 700 metrin kävelymatka nuorisotalolle. 


Nuorten treffit Kuopiossa 

Hei sinä 13-18 -vuotias nuori! Tule tapaamaan muita adoptionuoria mukavan tekemisen, herkuttelun ja rennon yhdessäolon merkeissä nuorten omaan ryhmään. Pääset suunnittelemaan hauskaa toimintaa ja juttelemaan nuorille ajankohtaisista asioista. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa, neljä kertaa keväällä ja neljä syksyllä.

Ilmoittaudu osoitteeseen psnuortentreffit@gmail.com. Ilmoita seuraavat tiedot:
• nimi ja syntymävuosi, osoitetiedot, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite
• vanhemman/vanhempien nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja mukaan voit tulla myös kesken vuoden. Nuorten treffejä järjestävät Pohjois-Savon adoptioperheiden ryhmän vapaaehtoiset yhteistyössä Adoptioperheet ry:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.  


+9 -vuotiaiden lasten ryhmä Kuopiossa

Kuopiossa kokoontuu myös oma ryhmä +9 -vuotiaille adoptoiduille samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin Pohjois-Savon adoptioperheiden paikallisryhmä (katso kokoontumisajat kalenterista). Varhaisnuoria ohjaa nuori 13-18 -vuotiaiden ryhmästä, jonka lisäksi +9 -vuotiailla on oma vastuuaikuinen. Lisätietoa +9 -vuotiaiden ryhmästä saat laittamalla viestin osoitteeseen psnuortentreffit@gmail.com. 


Tampereen ADO K9- kerho

Tampereella kokoontuu yli yhdeksän vuotiaiden kerho milloin minkäkin kutkuttavan ohjelman merkeissä. ADO K9- kerhon kokoontumiset näet kalenterista tai kysy lisää kerhon vetäjiltä. 

Thea Sormunen-Kenttälä, 050 338 5799


Kouvolan adoptionuorten ryhmä

Kouvolassa kokoontuu ryhmä, joka on tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ryhmä tapaa noin neljä kertaa vuodessa.

Tapaamisissa nuoret saavat tavata toisiaan turvallisessa ympäristössä ja kehitellä yhdessä mukavaa, heille mielekästä toimintaa!

Ryhmänvetäjänä toimivat Jaana Hinkkuri-Oksanen (jaana.hinkkuri-oksanen(at)pp.inet.fi / 040 706 3134) sekä Anu Peltonen (anu.k.peltonen@gmail.com / 040 718 0591). Ryhmä tapaa Lehdokin nuorisotalolla, osoitteessa Madekuja 1, Kouvola.

Kaikki mukaan rohkeasti ryhmään ja pitämään hauskaa yhdessä!


Säilytämme ilmoittautuneiden tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen alla määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.
- Leirin osallistujien rekisteröinti
- Leiritoiminnan toteuttaminen
- Vakuutustietojen välittäminen vakuutusyhtiölle
- Analysointi ja tilastointi
Voit tutustua rekisteriselosteeseemme tästä.